Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Legendarni hrvatski atletičar Branko Zorko bio je prvi gost tribine MEV-a „Međimurske sportske legende”

Datum objave: 3. studenoga 2021.

Povodom proglašenja Međimurja Europskom regijom sporta 2022. godine, studenti 3. godine preddiplomskog studija Menadžment turizma i sporta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu organiziraju tribine s najvećim međimurskim sportskim legendama. Gost prve od četiri tribine bio je legendarni hrvatski atletičar Branko Zorko, osvajač prve međunarodne medalje za Republiku Hrvatsku, prve hrvatske medalje na svjetskom prvenstvu u atletskoj disciplini te peterostruki sudionik Olimpijskih igara.
Uz sudjelovanje u aktivnostima vezanima uz projekt Međimurje - Europska regija sporta 2022. godine, glavni cilj organizacije tribina je da studenti nauče više o organizaciji i promociji događaja te steknu iskustvo u komunikaciji s medijima i odnosima s javnošću, pojasnila je profesorica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Andrijana Kos Kavran.
Studenti u organizaciji tribina imaju pomoć Međimurske županije i Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, čiji je tajnik Tomica Jakopec istaknuo da su tribine "Međimurske sportske legende" nastavak sportske priče pod nazivom "Čakovečke sportske legende". Tribinu “Čakovečke sportske legende” pokrenula je Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s Međimurskim veleučilištem Čakovec kako bi javnosti, posebice mlađe generacije, podsjetila na sportske zasluge određenih pojedinaca, ali i kao način da se zahvali sportašima za sve ono što su učinili na promociji sporta i Čakovca.
Titula Europske regije sporta 2022. godine svojevrsno je priznanje svim sportašima i sportskim djelatnicima koji su kroz dugu sportsku povijest stvarali temelje međimurskog sporta, a organizacija tribine jedan je od prvih događaja kojim su studenti Međimurskog veleučilišta odlučili dati doprinos tituli. "Vrijednost titule prepoznata je na mnogim razinama, a posebno smo ponosni što je jedan od partnera i Međimursko veleučilište. Uključivanje studenata menadžmenta u turizmu i sportu projektu daje dodatnu vrijednost – vaše proaktivno promišljanje i  inovativne ideje svakako će doprinijeti razvoju novih sportskih sadržaja u županiji, a istovremeno stječete vrijedno iskustvo u samoj organizaciji ovakvih događaja kojima je cilj, ne samo promocija sportaša koji su ispisali najsvjetlije trenutke međimurskog sporta, već i sporta kao načina života. Drago mi je što je gost prve tribine upravo proslavljeni atletičar Branko Zorko koji je svojim rezultatima podigao ljestvicu sportskih uspjeha, i to vrlo visoko. Njegova bogata sportska karijera zalog je budućim naraštajima, a naša je zadaća omogućiti uvjete za stvaranje novih legendi međimurskog sporta.", kazala je pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić-Mikulić koja je pohvalila studente na proaktivnosti i odličnoj organizaciji događaja.
Kroz ugodan razgovor, sudionici tribine saznali su kako i zašto je Branko Zorko započeo svoju karijeru u atletici te detalje o njegovim sportskim uspjesima i izazovima. "Mladim sportašima je samo nebo granica. Uz dobrog trenera i kontinuiran rad sve je moguće.", poručio je za kraj Branko Zorko koji trenutno obnaša dužnost tajnika u Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije. Uključio se i u rad Atletskog kluba Križevci, u kojem je trenirao tijekom svoje karijere, a sada trenira grupu učenika od petog do osmog razreda. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content