Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen zida poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata na čakovečkom Gradskom groblju.

Izaslanstva Ministarstva branitelja RH predvođena pročelnicom Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sporta Majom Odrčić Mikulić, Ministarstva obrane RH predvođena voditeljem područnog odsjeka za obranu Vladom Hranjecom, Ministarstva unutarnjih poslova predvođena načelnikom PU Međimurske Ivanom Sokačem te suradnjom  između institucija i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Međimurju uz nazočnost brojnih predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u zajedničkoj molitvi odali su počast svim preminulim Međimurske županije.

Posebna počast odana je hrvatskim braniteljima iz Međimurja kao znak zahvalnosti i trajnog sjećanja na položene živote u stvaranju samostalne i neovisne hrvatske države.

Vijence su položili i svijeće zapalili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec sa gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini.

„Na ovaj skroman način pokazujemo zahvalnost i poštovanje svim sugrađanima, prijateljima i braniteljima koji nisu više s nama, a koji su svojom žrtvom zaslužili naše poštovanje,“ rekao je zamjenik župana Josip Grivec.

Molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu, fra Josip Grubišić, dok će sveta misa zadušnica biti služena na Dušni dan u utorak 02. studenoga 2021.  u 09:00 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole Biskupa u Čakovcu.