Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija dodijelila milijun kuna potpore poduzetnicima

Datum objave: 26. listopada 2021.

Međimurska županija objavila je 1. rujna 2021. godine javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima po Programu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva u Međimurskoj županiji. Ovo je treća godina provedbe Programa koji se svake godine modificira i prilagođava poduzetnicima kao i  trenutnoj gospodarskoj situaciji.
Time Međimurska županija nastavlja s izdvajanjem sredstava za razvoj i unapređenje poduzetništva, posebice za mikro i male poduzetnike, koji čine 98% ukupnog broja poduzetnika, ali i obrtnicima i poljoprivrednicima. Cilj programa je poticanje razvoj poduzetništva i obrtništva, očuvanje radnih mjesta kao i povećanje broja zaposlenih te stvaranja povoljnog gospodarskog okruženja poduzetništvo Međimurske županije.
Ovaj Program namijenjen je prvenstveno mikro i malim poduzetnicima s područja Međimurja kojima se dodjeljuju potpore male vrijednosti s ciljem pomoći i rasterećenja privatnog sektora na području naše županije te stvaranja povoljnijeg gospodarskog okruženja,.“ istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva za provedbu Programa.
Program je razvojno usmjeren s ciljem podrške privatnom sektoru na način da se potaknu investicije i olakša unapređenje poslovanja gospodarstvenicima. Poduzetnici su se mogli prijaviti za dvije vrste ulaganja:  Ulaganje u osnovnu imovinu za obavljanje djelatnosti i Ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije. Kroz Program sufinancirali su se troškovi nabave novih i rabljenih strojeva, opreme ili alata, računalne opreme, informatičkih programa i sustava kao i troškovi izrade prototipa te provjere i zaštite formalnog intelektualnog vlasništva.
Javni poziv bio je pripremljen u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje i  Javnom ustanovom za razvoj Međimurske županije REDEA-om, a voditeljica Odsjeka za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva REDEA-e Maša Tomašić objasnila je kako se Javni poziv svake godine pokušava prilagoditi potrebama poduzetnika „Sredstva su se dodjeljivala prema rasporedu zaprimljenih prijava, a nakon što je iskorišten ukupni raspoloživi iznos potpore daljnje prijave nisu ulazile u ocjenjivanje,“ rekla je Tomašić.
Da je Međimurska županija usmjerena na gospodarstvo i obrazovanje posebice na podršku mikro i malim poduzetnicima, rekao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, pritom naglasivši važnost ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije.
 Potpore je ove godine dobilo 98 poduzetnika od 140 prijavljenih za sufinanciranje troškova već izvršenih investicija u periodu od 1. siječnja ove godine do kraja natječaja. Potpore su odobrene u maksimalnom iznosu do 15.000,00 kuna bespovratnih sredstava po pojedinom korisniku.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content