Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec uručilo je vozilo Centru za pomoć u kući Međimurske županije

Datum objave: 21. listopada 2021.

Ključeve vozila vrijednog 144.279,00 kuna ravnateljici Centra za pomoć u kući Frani Lani Kanoti uručio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj.
Vozilo je nabavljeno u sklopu projekta „Centar PrInOS – pružanje inkluzivnih oblika skrbi“ čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, dok su partneri na projektu Centar za pomoć u kući Međimurske županije, Grad Čakovec i Centar za socijalnu skrb Čakovec.
Provedbom projekta Centar PrInOS rekonstruirat će se i dograditi objekt koji će se razviti u centar u okviru kojeg će se na području Međimurske županije pružati nove izvaninstitucionalne usluge usmjerene na beskućnike te starije i nemoćne osobe u lokalnoj zajednici.
Jedna od aktivnosti projekta je i nabava tri vozila za obavljanje socijalne usluge pomoći u kući, dva vozila za potrebe Gradskog društva Crvenog križa i jedno vozilo za potrebe Centra za pomoć u kući Međimurske županije, a navedeno vozilo služit će za prijevoz toplih obroka diljem Međimurske županije.
Važnost projekta, kojim će se smanjiti broj korisnika institucijskog oblika skrbi, prevenirati institucionalizacija ranjivih skupina, razviti mreža izvaninstitucionalnih usluga i služba podrške u zajednici te unaprijediti socijalna uključenost beskućnika te starijih i nemoćnih osoba, naglasili su i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content