Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na županijskom natjecanju u atletici nastupilo tristotinjak učenika osnovnih i srednjih škola

Datum objave: 14. listopada 2021.

Međimurski školski sportski savez započeo je s provedbom županijskih školskih sportskih natjecanja. Sezona je otvorena kraljicom sportova na stadionu SRC Mladost u Čakovcu, gdje je u četvrtak, 14. listopada 2021. godine održano županijsko školsko natjecanje u atletici. Nastup je zabilježilo oko 300 učenika iz 19 osnovnih i srednjih škola Međimurske županije, a pobjednici natjecanja u svim konkurencijama plasirali su se na državno prvenstvo koje će se održati 13. i 14. svibnja 2022. godine u Puli.
Prema pravilniku Hrvatskog školskog sportskog saveza, u školskoj godini 2021./2022., županijski školski savezi obvezni su provesti školska natjecanja iz 11 različitih sportova, a pobjednici natjecanja stječu pravo nastupa na državnim prvenstvima.
Međimurski školski športski savez županijska natjecanja provodi u organizaciji s osnovnim i srednjim školama Međimurske županije te tijelima lokalne uprave i samouprave, a dobra suradnja seže unatrag dugi niz godina. Međimurska županija kao Europska regija sporta za 2022. godinu vrijednost fizičke aktivnosti i zdravlja nastoji usaditi u odgoj i obrazovanje djece i mladih te im ponuditi mogućnost kvalitetnog provođenja školskog i slobodnog vremena. Iz tog je razloga jedan od ciljeva postići što veću uključenost osnovnoškolaca i srednjoškolaca u školski sport. Jednako tako, potaknuti ih na ostvarivanje u širokom spektru sportskih aktivnosti, a to se nastoji postići uz pomoć Međimurskog školskog sportskog saveza.

Čestitamo svim pobjednicima županijskog školskog natjecanja iz atletike i želimo im puno uspjeha na državnom prvenstvu u Puli!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content