Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju održan 15. Međunarodni karate turnir Cro Cup

Datum objave: 25. rujna 2021.

U sportskoj dvorani osnovne škole Mala Subotica u organizaciji Karate klub Globus i Karate klub Mala Subotica, danas se održava 15. Međunarodni karate turinir „Cro Cup“. Natjecanje je okupilo 442 natjecatelja iz 45 klubova iz Slovačke, Mađarske i Hrvatske.
Sport koji je od Svjetske zdravstvene organizacije prihvaćen kao terapeutska disciplina, ali i najkompletniji kreativni sport, danas sve više privlači mlade i djecu. Upravo je karate jedinstven sport koji treniraju i djevojčice i dječaci, sport koji razvija mentalni i fizički balans, povjerenje, sigurnost i poštovanje.
Natjecateljima je dobrodošlicu u Međimurje - Europsku regiju sporta 2022. poželjela pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić „Ovaj Međunarodni turnir itekako doprinosi pozicioniranju Međimurja kao sredini koja neprestano ulaže u sport. Međimurje se može pohvaliti najvećim brojem nagrađivanih karatista, a turnir poput ovog zalog su daljnjem razvoju međimurskog karatea, sportskoj disciplini koja uz iznimni fizičku spremu, zahtjeva i disciplinu uma,“ poručila je pročelnica te svima poželjela sreću u današnjim izvedbama i borbama.
Važnost i značaj karatea ne samo za rekreaciju i zdravlje već i za promociju spomenula je državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman koja je turnir otvorila, a otvorenju su nazočili načelnik Općine Mala Subotica  Valentino Škvorc, ravnateljica Osnovne škole Mala Subotica Željka Štampar Zamuda, predsjednik Hrvatskog karte saveza Davor Cipek i glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Luka Požgaj.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content