Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje jedan od domaćina Europskog tjedna sporta - uključite se u 7. Europski tjedan sporta

Datum objave: 20. rujna 2021.

Europski tjedan sporta, inicijativa Europske komisije kojom se potiče građanstvo na tjelesnu aktivnost, održat će se i ove godine, sedmi puta po redu, od 23. do 30. rujna, u 41 državi Europe. Ovu inicijativu podržava sve veći broj sportskih kolektiva i osoba iz javnog života, koji zajedno s građanima promoviraju slogan #BeActive i razvijaju svijest o važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje i bolju kvalitetu života svakog pojedinca.
Ministarstvo turizma i sporta nacionalni je koordinator Europskog tjedna sporta, a ovogodišnji program koji će se odvijati diljem Republike Hrvatske predstavljen je na konferenciji za medije održanoj u Čakovcu. Domaćin ovogodišnjeg #BeActive Nighta bit će grad Čakovec, a gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini istaknula je kako je u Čakovcu registrirano više od stotinu udruga koje se bave sportom i rekreacijom.
"Međimurje je nositelj titule Europske regije sporta za 2022. godinu te nam je cilj potaknuti što više građana na rekreativno i profesionalno bavljenje sportom. Važnost ove titule prepoznalo je Ministarstvo turizma i sporta koje nam je dalo priliku da kroz aktivnosti povodom Europskog tjedna sporta dodatno pozicioniramo Međimurje na nacionalnoj razini kao regiju koja živi sport.", kazala je pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić. Domaćinstvo središnjeg događanja ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta priznanje je svima na onome što je dosad postignuto na području sporta, ali i u stvari jedna od prvih aktivnosti koje će se poduzeti u sklopu projekta Europske regije sporta.
Europski tjedan sporta sastoji se od fokus dana, pa ćemo tako i ove godine imati dane rezervirane za vježbanje kod kuće, na poslu ili u školi, ali i vježbanje po noći.
Sport nas oduševljava tijekom cijele godine, a najsvježije emocije doživjeli smo ovo ljeto, kad su naše sportašice i sportaši na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju ponovo ostvarili sjajne rezultate. No, osim vrhunskog sporta i poruke koju nosi, sport je važan i za očuvanje našeg zdravlja i zato su inicijative poput Europskog tjedna sporta izuzetno bitne. Siguran sam kako će nam ovogodišnje izdanje ponovo pokazati kako stvarno možemo vježbati bilo gdje i bilo kada, a da će programi koje smo pripremili za sve naše građane, veliki broj njih potaknuti na tjelesnu aktivnost“, istaknuo je posebni savjetnik ministrice turizma i sporta Josip Pavić.
 
Otvorenje Europskog tjedna sporta održat će se 23. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, a sve aktivnosti, prijave za manifestacije kao i više informacija o aktivnostima po županijama mogu se pronaći na službenoj mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta. Program "BeActive Night u Čakovcu započinje u subotu, 25. rujna u 19:00 sati. Ambasador Europskog tjedna sporta, naš proslavljeni gimnastičar Filip Ude, pozvao je građane da se tijekom večeri uključe u aktivnosti brojnih sportskih udruga s područja Međimurja koje će se odvijati do 21:30 sati u Starom gradu Zrinskih. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content