Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jubilarni 25. Međunarodni karate turnir Međimurje Open okupio 700-tinjak natjecatelja iz 7 europskih država

Datum objave: 4. rujna 2021.

Jedan od najvećih karate turnira u Hrvatskoj, Međimurje Open, i ove je godine u organizaciji Karate kluba Globus Čakovec uspješno okupio najbolje karatiste iz regije. U dvorani Graditeljske škole Čakovec tijekom cijelog dana natjecat će se 736 sudionika iz 7 država – Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Italije, Slovačke i Slovenije.
Organizaciju Karate turnira Međimurje Open pokrenuo je prije 25 godina poznati međimurski i hrvatski karate majstor Vlado Bošnjak koji je imao viziju da turnir s vremenom postane jedan od najboljih karate turnira u Hrvatskoj. Četvrt stoljeća kasnije sa sigurnošću se može reći da  Međimurje Open već dugo nosi titulu jednog od najkvalitetnijih karate turnira u regiji na što se u svom govoru osvrnuo predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.
Želim zahvaliti organizacijskom odboru na požrtvovnih 25 godina ustrajnosti zahvaljujući kojima je ovaj turnir organiziran na najvišem mogućem nivou, a takvom organizacijom promoviraju ne samo Čakovec i Međimurje, već i hrvatski karate sport. Drago mi je što su naši karatisti unatoč pandemiji uspjeli zadržati kvalitetu koju potvrđuju rezultati s brojnih natjecanja, među kojima je Europsko karate prvenstvo održano u Poreču.“, istaknuo je predsjednik HKS Cipek koji je uručio priznanje predsjedniku Karate kluba Globus Čakovec Mladenu Vizingeru za 25 godina uspješne organizacije turnira Međimurje Open čime su doprinijeli razvoju ovog sporta u Međimurju i Hrvatskoj.
Čestitke organizatorima uputila je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je poručila da je Čakovec grad koji je otvoren svim sportovima i koji živi za sport što pokazuju sportska natjecanja poput ovog koja u središtu Međimurja okupljaju sportaše iz cijele Europe.
Međimurje će u 2022. godini biti nositelj prestižne titule Europske regije sporta, po čemu je tek 3. regija u Europi, što je potvrda ulaganja Međimurske županije u sport. Čast da otvori turni pripala je županu Međimurske županije Matiji Posavcu koji je svim karatisticama i karatistima uputio mnogo sreće tijekom natjecanja.
Otvorenju tunira nazočili su i glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Luka Požgaj i hrvatska karate legenda Vjekoslav Šafranić. Kako bi organizacija turnira bila na najvišem nivou, uključeno je čak 70 volontera te 60 domaćih i međunarodnih sudaca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content