Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Investicijom vrijednom 3 milijuna kuna rekonstruirat će se Odjel dječje i abdominalne kirurgije Županijske bolnice Čakovec koja će omogućiti roditeljima mogućnost boravka uz djecu

Datum objave: 30. kolovoza 2021.

Županijska bolnica Čakovec kreće u još jedan projekt kojim će se unaprijediti kvaliteta zdravstvene usluge za Međimurke i Međimurce, ali i znatno poboljšati uvjeti rada za djelatnike Odjela dječje i abdominalne kirurgije, najavio je ravnatelj dr.med. Igor Šegović, kojem je rekonstrukcija spomenutog odjela prvi projekt od kada je imenovan na ravnateljsku dužnost.
Lijepo je započeti mandat ravnatelja Bolnice ovako velikim i kvalitetnim projektom te se zahvaljujemo osnivaču, Međimurskoj županiji na pomoći pri realizaciji projekta. Osim abdominalne kirurgije i poboljšanja usluga za pacijente tog odjela, poboljšat ćemo zdravstvene usluge i uvjete boravka za naše najmlađe pacijente.“, kazao je ravnatelj Šegović.
Čestitke na izabranoj dužnosti novom ravnatelju uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo da svaka pozicija sa sobom nosi veliku odgovornost i obavezu, u ovom slučaju, u cilju unaprjeđenja kvalitete zdravstvene zaštite za naše građane. „Kontinuirano razvijamo zdravstveni sustav u Međimurju, investiramo, ulažemo, obnavljamo i nastojimo stvarati najbolje uvjete za naše pacijente u svim zdravstvenim ustanovama. Projekt rekonstrukcije Odjela dječje i abdominalne kirurgije nastavak je investicijskog ciklusa koji smo započeli prije nekoliko godina, a ulaganja nastavljamo energetskom obnovom Županijske bolnice Čakovec.“, kazao je župan Posavec spomenuvši da je rekonstruiran Odjel traumatologije, Odjel vaskularne kirurgije i urologije, Paviljon III, odnosno stara interna te je s ponosom istaknuo da je Međimurje nedavno dobili i prvog dječjeg kirurga u povijesti naše bolnice, dr.med. Svena Pala koji djeluje upravo na Odjelu dječje i abdominalne kirurgije na kojem se godišnje odradi čak 1000 operacija, a ovim zahvatom omogućit će se još kvalitetnije obavljanje zdravstvenih usluga. Dobar rad i uspjesi naših liječnika i svih djelatnika motivacija su nam da još više ulažemo u zdravstveni sustav, a stvaranjem novih standarda želimo ih motivirati da još više ulažu u svoje znanje i vještine na što veće zadovoljstvo naših pacijenata.“, zaključio je župan Posavec.
Ravnatelj Šegović potpisao je Ugovor za javnu nabavu „Rekonstrukcija Odjela abdominalne kirurgije“ s Majom Đurkin Međimurec, direktoricom odabranog ponuditelja Đurkin d.o.o. Ukupna vrijednost radova iznosi 3.699.557,68 kuna s PDV-om. Odjel dječje i abdominalne kirurgije izgrađen je 1973. godine, naglasio je pročelnik Službe kirurških djelatnosti dr.med. Dražen Krištofić dodavši da je u tadašnje vrijeme Odjel pružao vrhunske uvjete za rad: „Zub vremena dotaknuo je i naš Odjel stoga mi je veliko zadovoljstvo što će biti temeljito rekonstruiran na razini svjetskih klinika čime će se poboljšati zdravstvena skrb za naše pacijente na najviši mogući nivo. No, kako odjel ne čine samo zidovi i oprema, već ga čine ljudi, naša je obaveza da uvodimo nove operativne metode i standarde liječenja, što će nam ova investicija i omogućiti. Imamo odlične djelatnike koji će dobiti mogućnost rada u vrhunskim uvjetima kakve zaslužuju.“
Rekonstrukcijom Odjela abdominalne i dječje kirurgije Županijska bolnica Čakovec dobit će novouređene i moderne prostore za smještaj svojih pacijenata. Među ostalim, pojasnila je pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač, uredit će se sobe za djecu s prozirnim staklenim pregradama za kompletan nadzor i mogućnost boravka roditelja te sobe za intenzivni nadzor.
Svaki naš projekt usmjeren je na poboljšanje usluga za naše pacijente, ali i za poboljšanje uvjeta rada za naše djelatnike.“, zaključio je ravnatelj Šegović.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content