Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano 14. izdanje manifestacije Dani ljuka i ekološke proizvodnje u Donjoj Dubravi

Datum objave: 29. kolovoza 2021.

U organizaciji Općine Donja Dubrava održano je 14. izdanje manifestacije Dani ljuka i ekološke proizvodnje u dvorištu Doma kulture Zalan. Manifestacija je počela predavanjem o uzgoju i zaštiti dobravskog ljuka o čemu je govorio dr.sc. Zdravko Matotan. Predstavljena je brošura o luku, a središnje događanje održano je u nedjelju kada je najbolje od onoga što uzgajaju predstavilo 38 izlagača, proizvođača zdrave hrane s područja Međimurja i susjednih županija. Održano je i predavanje prof. dr.sc. Željka Sobotke o ljekovitim i nutritivnim svojstvima luka, a otvorena je i izložba slika Donjodubravčanina Zorana Horvata.
Ovogodišnji Dani ljuka financirani su u okviru prekograničnog projekta Interreg V-A programa Mađarska-Hrvatska. Samu manifestaciju otvorio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, dok je načelnik Donje Dubrave Marijan Varga istaknuo da imaju razloga za optimizam jer su donjodubravski proizvođači ove sezone uzgojili tri puta više sjemenja autohtonog dobravskog ljuka nego prošle godine. U ime organizatora izlagačima se zahvalio Josip Sabol, idejni začetnik manifestacije. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content