Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predsjednik Instituta Regija Europe u radnom posjetu Međimurskoj županiji

Datum objave: 18. kolovoza 2021.

Prije više od mjesec dana svoja vrata otvorila je Riznica Međimurja, muzej nematerijalne baštine smješten u obnovljenoj utvrdi čakovečkog Starog grada Zrinskih. Ovo najveće ulaganje u kulturnu baštinu Međimurja vrijedno više od 40 milijuna kuna razgledali su mnogi posjetitelji koji su ostali oduševljeni, a među njima je i predsjednik Instituta Regija Europe Franz Schausberger.
Međimurska županija dugogodišnja je članica Instituta regija Europe, udruge koja povezuje gospodarske, pravne, kulturne i druge jedinice lokalne uprave i samouprave, institucije, organizacije i pojedince s čitavog europskog prostora. Cilj Instituta je naglašavanje rastuće važnosti regija i općina u europskoj politici i gospodarskom razvoju, a kako njegovi predstavnici redovito prate rad svojih članica, nastojeći im pružiti znanje, iskustvo i potporu infrastrukturi potrebnoj gradovima i regijama, osnivač i predsjednik Instituta Regija Europe Franz Schausberger posjetio je Međimurje gdje je odradio radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem.
Među glavnim temama razgovora bio je Mehanizam za oporavak i otpornost, plan Europske unije za izlazak iz koronakrize. Župan Posavec predstavio je predsjedniku IRE provedene europske projekte na području Međimurske županije među kojima je i Riznica Međimurja koja je oduševila goste iz Austrije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content