Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Rokovo u Međimurju – Draškovec proslavio blagdan svog župnog zaštitnika

Datum objave: 16. kolovoza 2021.

Rokovo proščenje u Draškovcu jedna je od najdugovječnijih vjerskih tradicija i vrijedno kulturno-povijesno nasljeđe Međimurja koje je kroz godine preraslo u višegodišnju manifestaciju pod nazivom „Rokovo u Međimurju“. Ovogodišnje Rokovo započelo je 13. kolovoza, a središnje obilježavanje održano je 16. kolovoza, na sam blagdan svetog Roka, zaštitnika župe.
Obilježavanje je započelo zavjetnom procesijom kroz Draškovec na čelu s članovima Udruge prijatelja sv. Roka koji su nosili kip svog sveca zaštitnika, a misno slavlje predvodio je msgr. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru, u koncelebraciji sa svećenicima Donjomeđimurskog dekanata. Nakon svete mise brojni mještani nastavili su obilježavanje Rokova na Draškovskom sejmu i na bogatim duhovnim, kulturnim i sportskim događajima koji se protežu kroz cijeli dan. Župa sv. Roka Draškovec tako je proslavila 261. godišnjicu zavjeta svetom Roku, 242. godine od izgradnje župne crkve i 232. godine od osnutka Župe sv. Roka, a za župnika Matiju Vonića ovo je Rokovo bilo posebno jer obilježava 35 godina svećeništva. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content