Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Završilo Svjetsko vatrogasno prvenstvo za dječake i djevojčice

Datum objave: 15. kolovoza 2021.

Nakon što je u ponedjeljak započelo X Svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za dječake i VI Svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za djevojčice na kojem je sudjelovalo više od 200 natjecatelja iz 10 država svijeta. Jučer je u veseloj atmosferi na stadionu SRC Mladost Čakovec održano svečano zatvaranje natjecanja i proglašenje pobjednika.
U disciplini „mokra vježba“ dječaci, prvo mjesto i naslov svjetskog prvaka osvojila je reprezentacija Češke Republike, drugo mjesto pripalo je reprezentaciji Ruske Federacije, dok je treće mjesto osvojila reprezentacija Latvije.
U disciplini „mokra vježba“ djevojčice, prvo mjesto i naslov svjetskih prvakinja pripalo je reprezentaciji Češke Republike, drugo mjesto osvojile su reprezentativke Ruske Federacije, a treće mjesto pripalo je reprezentaciji Bjelorusije.
Sveukupni rezultati po nacijama u kategoriji dječaci, prvo mjesto i naslov svjetskih prvaka pripalo je reprezentaciji Ruske Federacije, drugo mjesto reprezentaciji Češke Republike, a treće mjesto reprezentaciji Bjelorusije.
Sveukupni rezultati po nacijama u kategoriji djevojčice, prvo mjesto i naslov svjetskih prvakinja osvojile su reprezentativke Češke Republike, drugo mjesto reprezentacija Ruske Federacije, dok je treće mjesto pripalo reprezentaciji Bjelorusije.
Natjecateljski timovi natjecali su se u vježbama penjanja ljestvom kukačom na improvizirani toranj, razvijanje vatrogasne navale kod simuliranog požara pomoću prijenosne motorne vatrogasne pumpe te štafetnoj utrke s preprekama.
Svečanom zatvaranju natjecanja prisustvovao direktor Upravnog odbora Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja Andrei Kalinin, glavni sudac Svjetskog vatrogasnoj natjecanja Vladimir Suponenko, predsjednik savjeta mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice Milivoj Taslak, najodlikovaniji vatrogasac Međimurske županije i dugogodišnji predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Zlatko Orsag te župan Međimurske županije Matija Posavec.
„Ispisali ste povijest, upisani ste se na svjetsku vatrogasnu kartu. Svjetsko vatrogasno natjecanje se po prvi put održalo u Republici Hrvatskoj, i to upravo u Međimurju. Budite ponosni na to, to je iznimna čast.“ rekao je direktor Upravnog odbora Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja Andrei Kalinin i zahvalio na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji te županu Međimurske županije Matiji Posavec uručio medalju u ime Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja.
Župan Matija Posavec, poručio je mladim vatrogascima neka čuvaju tradiciju vatrogastva, kroz sport, druženje a najviše kroz humanost. „Vjerujem da ste na ovom natjecanju stekli nova prijateljstva i lijepe uspomene koje ćete nositi trajno u vašim srcima. U Međimurje i Hrvatsku uvijek ste dobrodošli, i vrlo rado ćemo vas ponovo ugostiti.“ rekao je župan i službeno zatvorio Svjetsko sportsko prvenstvo mladih vatrogasaca Čakovec 2021.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content