Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju svečano obilježen blagdan Velike Gospe

Datum objave: 15. kolovoza 2021.

Mnogi vjernici danas slave blagdan Velike Gospe, dan kada su nam crkve najposjećenije, a marijanska svetišta prepuna hodočasnika. U Međimurju je danas najsvečanije bilo u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Svetoj Mariji i Belici.
Svetište Majke Božje u Svetoj Mariji jedno je od najstarijih svetišta u Međimurskoj županiji i upravo tamo se danas okupio najveći broj hodočasnika da se poklone Mariji u svome duhovnom miru, pjesmi, molitvi te ispunjenju zavjeta.
Svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo u Svetoj Mariji predvodio je doc. dr. sc. Krunoslav Novak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije, rodom iz Selnice, dok je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi u Belici predvodio prečasni Anđelko Koščak, biskupski vikar za kler i povjerenik za kulturnu baštinu. Euharistijsko slavlje bila je prilika da se vjernici oproste sa dosadašnjim župnikom Marijom Rukeljom, koji je imenovan pastoralnim suradnikom u Đurđevcu.
Naš narod prepoznao je Marijanska svetišta kao posebno mjesto, mjesto u kojima se na poseban način može iskusiti Božja blizina i njegova ljubav.  Marija ima posebno mjesto u srcu hrvatskog naroda i vjernika te je smatramo svojom vjernom zaštitnicom – Kraljicom Hrvata.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content