Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održani 4. Dani otvorenih vrata Matulovog grunta

Datum objave: 27. srpnja 2021.

Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt u Frkanovcu četvrti je put otvorio vrata zainteresiranoj javnosti. Slobodan ulaz i razgled grunta s pripadajućim gruntištem iskoristili su protekle nedjelje brojni posjetitelji, većinom međimurske obitelji.
Na adresi Frkanovec 30 dočekali su ih stručni interpretatori koji su radoznale goste upoznali s podacima o renoviranju stare hiže izgrađene krajem 19. stoljeća, njezinim vlasnicima, navikama i običajima nekadašnjeg života na međimurskom seoskom gospodarstvu. Domaćin Dana otvorenih vrata Matulovog grunta bila je Javna ustanova Međimurska priroda koja upravlja ovim centrom. Grunt je bio otvoren od 14 do 19 sati te je čitavo nedjeljno poslijepodne gruntište prštalo odličnom atmosferom i pozitivnim vibracijama.
Matulov grunt sadrži prostor za boravak i stvaralački rad, stalni interpretacijski postav o suživotu čovjeka i prirode, livadama i leptirima gornjeg Međimurja, kao i prostor za predavanja i radionice. Osmišljen je kao rezidencija za prirodoslovce, istraživače, ali i umjetnike. Tijekom kolovoza na Matulovom gruntu boravit će novi rezidenti, pa se sljedeći Dan otvorenih vrata i druženje  planira krajem rujna.
Izvor: www.medjimurska-priroda.info
 


 
 
 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content