Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Započeli radovi na dogradnji Osnovne škole Strahoninec – investicijom vrijednom 9 milijuna kuna omogućit će se jednosmjenska nastava za 370 učenika

Datum objave: 23. srpnja 2021.

Nakon što je krajem prošlog mjeseca potpisan ugovor o sufinanciranju između Međimurske županije i Općine Strahoninec te provedena javna nabava, župan Matija Posavec obilaskom gradilišta službeno je obilježio početak dogradnje Osnovne škole Strahoninec. U tijeku je početak radova na I. fazi objekta dogradnje, a sukladno sporazumu radove će zajednički financirati Međimurska županija i Općina Strahoninec u omjeru 60%:40%. Na provedenoj javnoj nabavi najpovoljnija ponuda bila je Međimurje PMP u iznosu od 621.072,00 kn.
Ciklus ulaganja u sektor školstva, što je jedan od županijskih prioriteta, nastavljamo i ovom dogradnjom Osnovne škole Strahoninec čiji osnivač je Međimurska županija. Uz izgradnju dvorane u Svetoj Mariji, u planu je i izgradnja dvorana u Svetom Martinu na Muri i Vratišincu.“, podsjetio je župan Posavec dodavši da nakon niza izgrađenih dvorana, između ostalih i ove u Strahonincu, na red dolaze škole u kojima je cilj ostvariti cjelodnevnu nastavu. Paralelno s projektom dogradnje krenut će i projekt energetske obnove postojeće zgrade za koji su već izgrađeni potrebni projekti.
Načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec istaknuo je da se po sličnom modelu krenulo i u izgradnju školske sportske dvorane gdje se Općina Strahoninec kreditno zadužila. Dvorana je na radost sviju završena i svečano otvorena prije dvije godine. „Sad krećemo u još veću investiciju ukupne procijenjene vrijednosti 9.110.325,00kn te se iskreno nadam da će radovi što prije biti završeni. Općina Strahoninec se sve više pomlađuje i naša je obveza mladim obiteljima, odnosno djeci pružiti najbolje uvjete za obrazovanje.“, pojasnio je načelnik Lehkec.
Osnovna škola Strahoninec već nekoliko godina bilježi stalan rast broja učenika. Iduće školske godine školu će polaziti 368 učenika u 17 razrednih odjela, što predstavlja povećanje od 14 učenika u odnosu na ovu školsku godinu. Škola je do sada imala na raspolaganju 10 učionica, a za potrebe jednosmjenske nastave izgradit će se još 10 učionica, nova kuhinja s blagovaonicom te zbornica, prostor ukupne površine od 1209,74m2. „Predmetnom dogradnjom, osim osiguravanja potrebnog prostora za jednosmjensku nastavu, postižemo i povezivanje školske sportske dvorane i škole u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu te učenici više neće morati izlaziti izvan škole prilikom odlaska na satove Tjelesne i zdravstvene kulture.“, poručio je ravnatelj Osnovne škole Strahoninec Josip Šipek te je u ime svih učenika, djelatnika i roditelja zahvalio županu i načelniku na odličnoj suradnji i brizi za školu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content