Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Josip Horvat Majzek međimurskoj publici predstavlja jedinstvenu izložbu fotografija “ŽIVOT NOĆU NA IC FREKVENCIJI OD 940 nm“

Datum objave: 19. srpnja 2021.

Čakovečki fotograf - istraživač Josip Horvat Majzek predstavit će se međimurskoj publici s novim projektom, izložbom infracrvene fotografije pod naslovom: “ŽIVOT NOĆU NA IC FREKVENCIJI OD 940 nm“.
 Riječ je o prvom takvom autorovom uratku na prostorima Republike Hrvatske. Do sada je ta izložba bila predstavljena na jednoj od najljepših šetnica u Međimurskoj županiji, “Šuderici“ u Goričanu te povodom Svjetskog dana zaštite okoliša u Nacionalnom parku Paklenica. Zgrada Scheier u Čakovcu novi je izložbeni prostor u kojom će se ta izložba fotografija moći razgledati.
Autor se predstavlja sa 106 fotografija, snimljenih tehnikom nevidljivom ljudskom oku. Sve fotografije ukomponirane su na 28 panoa u koje je uvršteno 16 vrsta sisavaca te 7 vrsta ptica.
Tako ćemo po prvi put imati priliku da "zavirimo" u njihov noćni život. Poseban naglasak stavljen je na našeg najvećeg sisavca, jelena običnog (Cervus elaphus). Sav “materijal“ za ovu izložbu nastao je u Međimurskoj županiji, unutar Regionalnog parka Mura - Drava. Sama izložba fotografija biti će popraćena sa katalogom, u kojem se nalazi osvrt Gorana Šafareka, poznatog i priznatog hrvatskog prirodoslovca. Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 20. srpnja 2021. godine u 20:00 sati u zgradi Scheier u Čakovcu. Ulaz je besplatan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content