Čakovečki fotograf – istraživač Josip Horvat Majzek predstavit će se međimurskoj publici s novim projektom, izložbom infracrvene fotografije pod naslovom: “ŽIVOT NOĆU NA IC FREKVENCIJI OD 940 nm“.

 Riječ je o prvom takvom autorovom uratku na prostorima Republike Hrvatske. Do sada je ta izložba bila predstavljena na jednoj od najljepših šetnica u Međimurskoj županiji, “Šuderici“ u Goričanu te povodom Svjetskog dana zaštite okoliša u Nacionalnom parku Paklenica. Zgrada Scheier u Čakovcu novi je izložbeni prostor u kojom će se ta izložba fotografija moći razgledati.

Autor se predstavlja sa 106 fotografija, snimljenih tehnikom nevidljivom ljudskom oku. Sve fotografije ukomponirane su na 28 panoa u koje je uvršteno 16 vrsta sisavaca te 7 vrsta ptica.

Tako ćemo po prvi put imati priliku da “zavirimo” u njihov noćni život. Poseban naglasak stavljen je na našeg najvećeg sisavca, jelena običnog (Cervus elaphus). Sav “materijal“ za ovu izložbu nastao je u Međimurskoj županiji, unutar Regionalnog parka Mura – Drava. Sama izložba fotografija biti će popraćena sa katalogom, u kojem se nalazi osvrt Gorana Šafareka, poznatog i priznatog hrvatskog prirodoslovca. Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 20. srpnja 2021. godine u 20:00 sati u zgradi Scheier u Čakovcu. Ulaz je besplatan.