Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečano otvoren prekrasan Dom kulture Štrigova vrijedan 13 milijuna kuna

Datum objave: 18. srpnja 2021.

Općina Štrigova ovih dana obilježava svoje dane povodom blagdana svete Magdalene bogatim programom koji je započeo u petak, 16. srpnja predstavljanjem međimurskih vina koja su nagrađena na najprestižnijem vinskom natjecanju Decanter 2021 i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Štrigova, a vrhunac obilježavanja bilo je svečano otvorenje obnovljenog Doma kulture Štrigova.
Projektom vrijednim 13 milijuna kuna rekonstruiran je i dograđen postojeći Dom kulture Štrigova površine 1.172 m2 čime je dobiven kvalitetan prostor za rad udruga civilnog društva te organizaciju kulturnih i društvenih događanja, ugrađeno je dizalo koje omogućuje pristup osobama smanjene pokretljivosti te je opremljena dvorana s 231 sjedećih mjesta. Svoje prostore u novoobnovljeni Dom kulture Štrigova već su ranije preselili Turističko-informativni centar Općine Štrigova, Ženska vokalna skupina Stridonne i štrigovski umirovljenici, a s vremenom će postati dom i drugim udrugama s područja općine među kojima je Udruga vinara i vinogradara Hortus Croatiae
Dom kulture Štrigova neće biti samo dom međimurskim vinarima i vinogradarima, već se u njemu planira postaviti jedinstveni Centar za posjetitelje međimurske vinske ceste "Svjetski centar Pušipela" koji će posjetiteljima omogućiti da u potpunosti dožive bogatstva međimurskih vinskih cesta, degustiraju vina i domaće međimurske proizvode, upoznaju s razvojem vinogradarstva i vinarstva te tradicijom vinarstva u Međimurju, kao i s međimurskom autohtonom vinskom sortom Pušipel.
Dom kulture Štrigova svečano su otvorili Nikola Šafarić i Luka Šafarić, koji su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća primili nagrade za iznimne rezultate u obrazovanju, a za uspješan rad jedinstvenog društvenog mjesta u Štrigovi simbolično su nazdravili župan Međimurske županije Matija Posavec, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.
Nakon svečanog otvorenja održan je koncert Ženske vokalne skupine Stridonne koje su obilježile 10 godina djelovanja i projekcija snimke HRT-ove predstave Dramske sekcije KUD-a Sveti Jeronim "Smrt predsjednika mjesne zajednice" povodom 25. godina od premijere.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content