Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Donja Dubrava obilježava Dan općine. Nagrađeni zaslužni pojedinci, Plaketu Općine Donja Dubrava primio Stanko Žinić

Datum objave: 17. srpnja 2021.

Općina Donja Dubrava svoj dan veže uz katoličku svetkovinu Svete Margarete koja je zaštitnica župe u Donjoj Dubravi, tim je povodom održana i svečana sjednica Općinskog vijeća.
Svečana sjednica započela je taktovima hrvatske himne u interpretaciji Brune Rusak i profesora glazbe Antuna Horvata.
„Dobrava je mjesto poželjno za život“ rekao je Josip Ribić, predsjednik Općinskog vijeća i dodao da je u svakoj  ulici u mjestu vidljivo da se gradi i ulaže kako bi se što više podigla kvaliteta života mještana.
Općina Donja Dubrava najistočnija je Međimurska županija i bez obzira što nije zemljopisno centar Međimurja, općina nastoji biti u centru zbivanja što potvrđuju svojim radom. Načelnik Općine Marijan Varga osvrnuo se na planirane ali i ostvarene projekte te rekao kako je cijela općina danas veliko gradilište jer se provode radovi na kanalizacijskom sustavu, radovi na aglomeraciji Donja Dubrava kao i radovi na vodovodnoj mreži, izgradnji pješačko – biciklističke staze, obnovi kolničkog zastora, izrađena je projektna dokumentacija za izgradnju rotora te su završeni radovi na sportskom parku. „Puno projekata koje provodimo sufinancirani su europskim fondovima, pomoći ministarstava ali i velike pomoći Međimurske županije koja nam je uvijek bila najveća potpora u razvitku općine i zahvaljujem na tome. Mi smo Općina koja svakim danom sve više postaje središtem ovog dijela Međimurja, povezuje nas veliko zajedništvo i ideje usmjerene na dobrobit mještana.“  Istaknuo je načelnik Varga
Svečanoj sjednici nazočili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnici susjednih općina te čelnici javnih poduzeća i ustanova, a svečanost je bila prilika da se zaslužnim pojedincima i udrugama uruče priznanja.
Plaketu Općine Donja Dubrava primio je Stanko Žinić, predsjedniku teniskog kluba Dubravčan. Kao trener Stanko Žinić postigao je visoke rezultate educirajući mlade naraštaje tenisača, a kao veteran uspješno promovira Općinu i „Dobravski“ tenis na širem prostoru.
Zahvalnicu Općine Donja Dubrava dodijeljena je Željku Kuzmiću, za dugogodišnji volonterski rad u nogometnom klubu Dubravčan, Miroslavu Horvatu za 25. godina aktivnog članstva u Teniskom klubu, Renatu Lukša, za dugogodišnju aktivnost u Košarkaškom klubu Dubrovčan i  Ivanu Pirklu koji dugi niz godina pomaže općinskim udrugama u njihovim aktivnostima.
Općina je nagradila Reu Čižmešija, Ivu Kralj i Anu Sobočanec koje su svih osam godina osnovnoškolskog obrazovanja prošle s odličnim uspjehom. Također nagradu je primila i ravnateljica Osnovne škole Donja Dubrava, Mirjana Ribić zbog statusa ravnateljice mentorice, kao i Monika Žinić za predan rad.
Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec istaknuo je važnost razvoja svake općine i svakog mjesta u Međimurju. „Veseli me svaki vaš realiziran projekt, svaki vaš uspjeh i napredak. Čestitam svim nagrađenim i zahvaljujem vam na zalaganju jer ste svojim angažmanom doprinijeli da vaša Donja Dubrava bude ljepša i bolja.“ Rekao je Grivec
Svečana sjednica Općinskog vijeća Donja Dubrava zaključena je glazbenom točkom još jedne mlade nade Dobrave, Zare Horvat, učenice 3. razreda Osnovne škole Donja Dubrava.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content