Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan Općine Štrigova u sjaju velikih investicija, općinskim priznanjima nagrađene Stridonne i najuspješniji učenici

Datum objave: 17. srpnja 2021.

U povodu Dana općine, u novoobnovljenom Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Štrigova. Nakon što zbog epidemioloških mjera prošlogodišnja svečana sjednica nije održana, priliku za podjelu nagrada uspješnim učenicima i pojedincima te osvrt na razvoj Štrigove iskoristio je načelnik Općine Stanislav Rebernik podsjetivši kako se u proteklom vremenu mnogo ulagalo u infrastrukturu na području cijele Općine.
Asfaltirano je više od 3 km lokalnih cesta, izgrađen je Dom kulture, započeta je izgradnja vidikovca na Mađerkinom bregu, modernizirana javna rasvjeta, a u pripremi su rekonstrukcija vatrogasnog doma i interpretacijski centar Svetog Jeronima“, istaknuo je načelnik Rebernik dodavši kako je Štrigova među rijetkim općinama s visokom socijalnom osjetljivošću te snažnim mjerama za ostanak mladih. Neke od mjera su novčana potpora za novorođenu djecu od 3000, 5000 i 7000 kuna, besplatne jaslice i vrtić za svu djecu s područja Općine, besplatna prehrana za učenike, jednokratne pomoći studentima te sufinanciranje izgradnje i kupnje nekretnina do čak 30 000 kuna.
Predsjednica Općinskog vijeća Blaženka Heric osvrnula se na započeti mandat pozvavši sve vijećnike da zajedništvom, bez obzira na stranačke razlike, donose odluke u korist svih mještana Štrigove. Posebne zasluge i nagrade pripale su najuspješnijim učenicima s područja Općine te su darivani odlikaši svih osam godina školovanja, a to su Matej Kovačić, Petar Novak, Valentina Novak, Gabrijel Sever, Ivana Strahija i Nikola Šafarić.
Nagrađeni sudionici državnih natjecanja su Gracie Slokan iz tehničke kulture, Gabriela Sever iz njemačkog jezika te Leona Horvat, Ira Pristav, Roko Sklepić i Ana Šinko iz građanskog odgoja. Luka Šafarić iz Štrigove osvojio je 3. mjesto na državnom natjecanju iz geografije te je učenik generacije Gimnazije Josip Slavenski u Čakovcu.
Za deset godina promicanja međimurske popevke, ljepota štrigovskog kraja i Međimurja nagrađena je Ženska vokalna skupina Stridonne.
"Svatko tko živi u Međimurju i voli Međimurje je ponosan na štrigovski kraj koji se iz godine u godinu sve više razvija, a taj razvoj se vidi u rezultatima i uspjesima svih mještana, od najmlađih do najstarijih, od poduzetnika, učenika, sportaša, vinara, udruga. Općina odlično koristi europske fondove kojima gradi turističke sadržaje i čuva našu baštinu, a općinski novac se preusmjerava prema mještanima kroz potpore, stipendije i druge vrste podrške, a to je recept za uspjeh kojeg koristimo i na razini županije.", kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je čestitao mještanima dan općine i nagrađenima na postignutim rezultatima.
Svečanoj sjednici nazočili su i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, bivši varaždinski župan Radimir Čačić, gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, načelnici susjednih općina, čelnici javnih poduzeća i ustanova.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content