Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županijska bolnica Čakovec po prvi puta u svojoj povijesti ima dječjeg kirurga - dr.med. Sven Pal život posvetio najmlađim pacijentima

Datum objave: 16. srpnja 2021.

Prvi dječji kirurg u Županijskoj bolnici Čakovec predstavljen je javnosti na konferenciji za medije. Dr.med. Sven Pal dolazi iz duge loze liječnika u obitelji. Medicinski fakultet u Rijeci završio je 2015. godine nakon čega je u Županijskoj bolnici Čakovec započeo sa specijalizacijom, a 4. lipnja ove godine i službeno je posao prvi dječji kirurg Županijske bolnice Čakovec.
Veliku novost u pružanju zdravstvene usluge za najmlađe pacijente u jedinoj bolnici u Međimurju predstavio je v.d. Županijske bolnice Čakovec dr.med. Igor Šegović: "Upravo je zbrinjavanje djece u našoj ustanovi glavni cilj kojem će Bolnica i dalje nastojati stremiti. Što manje naši pacijenti moraju putovati u druge centre i gradove te što više usluga možemo pružiti, to smo ponosniji i sretniji."
Doktor Pal zahvalio je svojim kolegama na potpori i suradnji koju su mu pružili tijekom specijalističkog usavršavanja. "Na toj suradnji počiva te o njoj ovisi ukupna kvaliteta pružanja skrbi i zbrinjavanja djece. Čekamo početak rekonstrukcije Odjela abdominalne i dječje kirurgije kojim će se dodatno osloboditi kapaciteti za smještaj djece s majkama, a već smo uspjeli nabaviti i novu opremu, poput setova za laparoskopsku kirurgiju kod djece. U postupku je i nabava ciskopa za endoskopsku urološku dijagnostiku i terapiju, čime ćemo biti jedini bolnički centar sjeverno od Zagreba koji će imati takav uređaj pa djeca iz naše županije više neće morati zbog toga odlaziti u Zagreb.", s ponosom je istaknuo dr. Pal.
Ambulanta dječje kirurgije radit će jednom na tjedan, ponedjeljkom, za primanje pacijenata osobno, dok će četvrtkom biti otvorena mogućnost rješavanja doznaka i drugih potreba putem elektroničke pošte.
"Od prvog dana kada sam preuzeo dužnost počeo sam obilaske po odjelima i mogu reći da sam ponosan na to kakve djelatnike imamo u bolnici, zdravstveno i nezdravstveno osoblje. Želim ih pohvaliti i zahvaliti na svemu što rade te na tome što su podnijeli velik teret za vrijeme pandemije.", naglasio je v.d. ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović koji se osvrnuo na aktualno stanje u bolnici te dodao da je nastavljeno sa stabilizacijom sustava, postavljeni su voditelji u onim odjelima koji ih nisu imali, reorganiziran je sustav trijaže, postavljeni su i novi putokazi kako bi se pacijenti lakše snalazili i kretali po bolnici.
Županijska bolnica Čakovec i dalje sudjeluje u cijepljenju protiv COVID-19 virusa te je ravnatelj Šegović pozvao sve zainteresirane građane da dođu na cijepljenje bez najave od 13 do 18 sati u prostoru suterena. Ponovio je da je i dalje na snazi praksa smještaja majke uz dijete bez obzira na kojem odjelu se dijete liječi. Taj smještaj i dalje je besplatan zahvaljujući sufinanciranju troškova od strane Županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content