Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano sedmo izdanje Orehijade – festivala oreha i sega ka kcoj ide

Datum objave: 10. srpnja 2021.

U organizaciji KUD-a Fijolica Orehovica i Općine Orehovica održana je Orehijada – Festival oreha i svega ka kcoj ide. Ovogodišnji festival oraha započeo je izložbom starih predmeta te predstavljanjem lokalnih proizvoda i ručnih radova domaćih OPG-ova i udruga koje se bave rukotvorinama. Vrhunac Orehijade je međunarodni susret folklornih društava koji je otvoren mimohodom sudionika uz pratnju Zrinske garde i limene glazbe. Susret već tradicionalno okuplja kulturno-umjetnička društva iz raznih krajeva Hrvatske, kao i društva iz Mađarske i Slovenije, a ove godine bogatstvo svojih plesova, pjesmi i nošnji predstavili su KUD Strahoninec, Ženska vokalna skupine Pučpuljike, KUD "Frankopan" Bosiljevo, Pjevački zbor "Zora" Mađarska i KUD "Dragutin Domjanić" Vugrovec.
Predsjednik KUD-a Fijolica Branko Sušec i načelnica Općine Orehovica Dijana Novak izrazili su zadovoljstvo što je sedmo izdanje Orehijade uspješno održano, a okupljene je pozdravio zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je nazočio festivalu oreha zajedno s županom Međimurske županije Matijom Posavcem.
Održan je i izbor najfinije orehnjače, najljepšeg kolača na oko, najboljeg orehovca i najdebljeg oraha. Najfiniju orehnjaču i najbolji orehovec spremila je Cecilija Sušec, najljepši kolač na oko je kolač Jasminke Bratuša, a članice Udruga žena Podbrest – Brest dobile su nagradu za najdeblji orah.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content