Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Radnim sastankom pročelnika Međimurske županije i Grada Čakovca započela nova stranica suradnje

Datum objave: 6. srpnja 2021.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, sa svojim pročelnicima, sudjelovao je na prvom radnom sastanaku s gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini i gradskim pročelnicima održanom u Gradskoj vijećnici.
Zadovoljstvo mi je što smo danas na simboličan način okrenuli novu stranicu u suradnji Međimurske županije i Grada Čakovca kao županijskog središta. Imamo puno dodirnih točaka, mnogo toga nas povezuje, a naša tijesna suradnja temelji se na rezultatima izbora i očekivanjima građana da pokrenemo promjene, ostvarimo ono što žele i očekuju od nas.“, kazao je župan Posavec nakon održanog radnog sastanka na kojem ga je gradonačelnica Cividini upoznala s aktualnom situacijom na području grada i specifičnim problemima s kojima se susreću u području gospodarstva, zdravstva, obrazovanja, imovinsko-pravnih odnosa, prostornog uređenja, gradnje i zaštite okoliša te su dogovoreni daljnji koraci u njihovom rješavanju. Prvi sastanak nije bio dovoljan da se prođu sve teme važne za razvoj grada, stoga će se  sastanci pročelnika nastaviti održavati u korak s razvojem procesa i projekata.
Grad Čakovec centar je naše županije te nam je iznimno važno da imamo dobru suradnju s Međimurskom županijom, ali i da slijedimo dobar smjer razvoja koji je župan Posavec sa svojim suradnicima pokrenuo i po kojem su predvodnici u brojnim područjima.“, poručila je gradonačelnica Cividini te dodala da Čakovec zaslužuje više ulaganja i projekata na cijelom gradskom području.
Radnom sastanku su nazočili i predstavnici Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e, Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, Međimurje, investicije, nekretnine – MIN-a i Razvojne agencije Grada Čakovca. Kroz novu financijsku perspektivu 2021.-2027. Hrvatska će na raspolaganju imati više od 165 milijardi kuna te je to prilika koju će župan Posavec i gradonačelnica Cividini nastojati maksimalno iskoristiti.
Dogovoreno je da izvadimo svu projektnu dokumentaciju koja je izrađena, da definiramo sve projekte koje želimo realizirati u ovom mandatu te da sinergiju razvojnih agencija i upravnih odjela Županije i Grada stavimo u petu brzinu, kandidiramo projekte za koje se nadamo da će nam biti odobreni u što većem broju i realizirani u što kraćem vremenu.“, istaknuo je župan Posavec pojasnivši da je spremna dokumentacija za energetsku obnovu Graditeljske škole Čakovec, kreće se s pripremom dokumentacije za obnovu sportskih terena kod Graditeljske škole Čakovec i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, kao i za dogradnju Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Uz to, pri samom je kraju izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu Tehničke škole Čakovec te je u tijeku obnova sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec.
U narednim tjednima pokrenut će se projekt energetske obnove Županijske bolnice Čakovec, vrijedan 45 milijuna kuna te želimo u krugu zdravstvenih ustanova obnoviti Feštetićevu zgradu i revitalizirati ju u Centar palijativne skrbi. Ideja za Čakovec ne nedostaje, a Međimurska županija će u svakom od projekata biti podrška Gradu, u logističkom, organizacijskom, projektnom ili financijskom smislu, kako bi se projekti što brže razvijali.“, kazao je župan Posavec, dok je gradonačelnica Cividini dodala da je spremna projektna dokumentacija Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koja čeka da se otvore natječaji kako bi što prije mogli realizirati ovaj projekt koji je važan ne samo za Čakovec, već i za cijelo područje Međimurske županije, a među važnim temama sastanka bila je i izgradnja 4. osnovne škole Čakovec, revitalizacija Perivoja Zrinskih, poboljšanje uvjeta u gradskim vrtićima, uređenje pročelja u samom centru Čakovca i širenje gospodarskih zona.
Konstruktivan sastanak početak je nove stranice suradnje Grada Čakovca i Međimurske županija, a iskustvo županijskih službi i njihovi realizirani projekti bit će nam ogromna podrška u provođenju projekata na području Čakovca.“, zaključila je gradonačelnica Cividini pritom zahvalivši svim pročelnicima na odazivu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content