Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan Lov na labuđe pero u Prelogu, najuspješniji dvojac bili su Branko Ivančić i Miroslav Horvat

Datum objave: 4. srpnja 2021.

Korištenje tradicionalnih drvenih čamaca ili "čona" tradicija je koju Nautički klub "Labud" iz Preloga želi sačuvati od zaborava te kroz svoje aktivnosti nastoji revitalizirati njihovu upotrebu. Upravo se u takvim čamcima natječu sudionici "Lova na labuđe pero", tradicionalne preloške manifestacije koja se održala u nedjelju, 4. srpnja u organizaciji NK "Labud".
Dvanaest ekipa natjecalo se na 21. izdanju Lova na labuđe pero, a prvi su na cilj stigli Branko Ivančić i Miroslav Horvat. Drugo mjesto zauzeli su Denis Malek i Miroslav Vrhaj, dok su treći bili Josip Višnjić i Ivan Višnjić. Nagrade svim sudionicima i pehare najuspješnijima uručili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki i predsjednik Nautičkog kluba "Labud" Mario Naranđa. Uz utrku, održano je i natjecanje u pračkanju te natjecanje u kajaku za parove.
Manifestacija je održana u okviru projekta Aqua Adventures, kroz koji će se infrastrukturno urediti područje Sportsko-rekreacijske zone Marina Prelog.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content