Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Filip Ude i Tijana Korent najbolji su međimurski sportaši u 2020. godini. Dragutin Kedmenec, Danica Korunić i Ivan Ganzer dobitnici su priznanja Franjo Punčec

Datum objave: 30. lipnja 2021.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije održano je proglašenje najboljih sportaša Međimurja u 2020. godini i dodjela priznanja „Franjo Punčec“ za 2020. godinu.
Unatoč izazovnoj godini, koja je bila posebno teška sportašima jer nisu mogli trenirati i natjecati se, nismo se predali. Želim svim našim sportašima i sportskim djelatnicima zahvaliti što su bili uporni i što su ponovno ostvarili dobre rezultate. Međimurje živi sport, to smo dokazali svojim ponašanjem i uspjesima.“, poručio predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić.
Nagrada za promociju sporta u medijima pripala Zoranu Frasu, Veteranska ekipa NK Hajduk Brezje imala najbolji fair play potez
Sara Novak (Karate klub Globus), Kristian Topličanec (Karate klub Globus), Magdalena Lončar (AK Međimurje), Marko Novak (AK Međimurje), Viktorija Rebernik (ŽRK Zrinski) i Meri Furdi (Čakovečki plivački klub) primili su priznanje za perspektivne sportaše. Dugogodišnji član Etičkog povjerenstva Hrvatskog olimpijskog odbora i član Nadzornog obora Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Josip Freiler uručio je nagradu za fair play potez Veteranskoj ekipi NK Hajduk Brezje, koja je tijekom dvoboja sa Slogom Čakovec upozorila suca na pogrešku prilikom dosuđivanja prekršaja u vlastitom kaznenom prostoru. Nagrada za promociju sporta u medijima pripala je Zoranu Frasu, dugogodišnjem televizijskom snimatelju.
Dragutin Kedmenec višegodišnji je djelatnik u Savezu sportskih ribolovnih društava Međimurske županije, aktivni ribolovni sudac, bivši tajnik Društva, član Skupštine Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, jedan od osnivača SRD Klen Sveta Marija te je za svoj aktivni doprinos razvoju ribolova u Međimurju i Hrvatskoj dobitnik godišnjeg priznanja Franjo Punčec.
Za više od 40 godina dugog rada u organizaciji i provedbi brojnih sportsko-rekreativnih, ali i drugih društveno korisnih aktivnosti, priznanje Franjo Punčec za životno djelo uručeno je sportskoj rekreativki, sportskoj djelatnici i predsjednici Međimurskog saveza sportske rekreacije Danici Korunić. Dugogodišnji nogometaš i nogometni djelatnik iz Dunjkovca, Ivan Ganzer, također je dobitnik priznanja Franjo Punčec za životno djelo. Cijela njegova, prvo igračka, a kasnije dužnosnička karijera, vezana je uz Nogometni klub Međimurec, a kao predsjednik Kluba pokrenuo je jedan od najjačih europskih turnira za nogometaše mlađih kategorija Međimurec U-14 koji je doživio svoje 22. izdanje.
Najbolje momčadi su Klub odbojke na pijesku Čakovec i juniori Kuglačkog kluba Željezničar
Najbolja ženska ekipa u 2020. godini je Klub odbojke na pijesku Čakovec koji je osvojio 1. mjesto Kupa hrvatske odbojke na pijesku, dok je najbolja muška ekipa juniorska momčad Kuglačkog kluba Željezničar koji su osvojili 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniore.
Tijana Korent iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec najbolja je sportašica Međimurja u 2020. godini tijekom koje je ostvarila niz zapaženih rezultata među kojima su 8. mjesto na Svjetskom kupu Baku u preskoku i 7. mjesto u Svjetskom kupu Szombathely u preskoku. U kategoriji za najbolju sportašicu bile su nominirane i Antonija Ružić i Marta Novak. Filip Ude proglašen je najboljim sportašem Međimurja u 2020. godini. Kao član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan u 2020. u kategoriji konj s hvataljkama osvojio je 2. mjesto na Europskom prvenstvu, 4. mjesto na Svjetskom kupu Baku i 4. mjesto u Svjetskom kupu Szombathely. U kategoriji najboljih sportaša, uz Filipa Udea, bili su nominirani Karlo Cilar, Sven Todorović i Borna Vadlja.
Čestitke nagrađenima uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je svečanosti dodjele nazočio s pročelnicom Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport MŽ Majom Odrčić Mikulić. „Međimurje je među županijama koje ima najviše stanovnika sportaša i rekreativaca, možemo se pohvaliti brojnim odličnim rezultatima i ponosni smo na sve naše sportaše, sportske djelatnike i zaljubljenike u sport. Upravo zbog njih Međimurje je zaslužilo titulu Europske regije sporta 2022. Imamo iskusne veterane, ali i perspektivne mlade sportaše, a njihova sinergija, zajedništvo i ljubav prema sportu kojoj svjedočimo na mnogim sportskim događajima diljem Međimurja i natjecanjima diljem svijeta očuvat će i razvijati međimurski sport.“, istaknuo je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content