Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na obnovljenim sportskim terenima Osnovne škole Strahoninec započeo novi projekt u koji je uključeno 800 djece

Datum objave: 28. lipnja 2021.

Novim projektom Hrvatskog školskog sportskog saveza, u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i uz potporu Ministarstva turizma i sporta, krenuo je projekt „Sportski praznici“ koji će se u Međimurskoj županiji provoditi 4 tjedna u Osnovnoj školi Strahoninec, Ivanovec, Podturen, Mursko Središće i Orehovica.
Glavni cilj „Školskih praznika“ je uključiti što više djece u tjelesnu aktivnost jer ona predstavlja jedan od najvažnijih uvjeta za normalan rast i razvoj od najranije dobi. S obzirom na to da učenici školske praznike provode većinom kod kuće, ispred tv prijemnika ili računala, ključno je svakodnevno ih poticati i motivirati na tjelesnu aktivnost umjesto ekrana i potaknuti ih da se aktivno bave sportom, uz stručno vodstvo kineziologa.
Iz Međimurske županije u projekt se uključilo 800 djece koja će imati osiguran topli obrok i stručno vodstvo kroz sport i igru. „Ovim odličnim projektom želimo utjecati na djecu školske dobi da se i tijekom ljetnih praznika bave sportom, a možda kasnije i uključe u neki od sportskih klubova. Djeca će u svakoj školi biti pod vodstvom dva kineziologa koji će prema njihovim željama osmišljavati sportske aktivnosti. Vjerujem da će polaznici biti vrlo zadovoljni i ispunjeni za vrijeme školskih praznika.“, rekao je Marin Horvat, tajnik Međimurskog školskog sportskog saveza.
Josip Šipek, ravnatelj Osnovne škole Strahoninec, rekao je kako mu je izuzetno drago da su jedna od 5 međimurskih škola u kojima se provodi projekt „Sportski praznici“ jer i preko ljetnih praznika nastavljaju poticati učenike se bave sportom i zdravim načinom života.
Učenike Osnovne škole Strahoninec pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je podržao program „Sportski praznici“ koji je u potpunosti besplatan za sudionike: „Međimurje živi za sport, a to potvrđuje i titula Europska regija sporta 2022. koja nam je dodijeljena. Veseli nas što se velik broj naših mladih generacija od najmanje dobi bavi sportom, a projekti poput ovog izvrstan su način kako djecu aktivirati i tijekom ljetnih praznika.“
Otvorenje sportskih programa u Osnovnoj školi Strahoninec bila je prilika da se obnove sportski tereni, a u obnovu se uključila cijela zajednica. Postavljeni su novi golovi i mreže, a načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec ponosan je na svoje mještane koji su se uključili u „radne akcije“ čišćenja, obnove, bojanja terena, postavljanje golova i mreža, kako bi njihovi mali mještani mogli uživati u sportskim aktivnostima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content