Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvaranjem prolaza u Stari grad Zrinskih najavljeno skoro otvaranje Riznice Međimurja

Datum objave: 5. lipnja 2021.

Nakon dvije i pol godine, koliko su trajali radovi na obnovi fortifikacije, ponovno je otvoren prolaz u Stari grad Zrinskih u Čakovcu. Otvorenje prolaza upriličeno je uz mali performans Zrinske garde Čakovec i Dejana Buvača koji je u ulozi Petra Zrinskog građanima otvorio vrata našeg prekrasnog Starog grada te je predao ključ županu Međimurske županije Matiji Posavcu i gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini. Samo otvorenje održano je u odličnoj organizaciji Muzeja Međimurja Čakovec i ravnateljice Maše Hrustek Sobočan.

2021. godina posebna je po tome što obilježavamo mnoge važne datume, među kojima je 400. obljetnica rođenja Petra Zrinskog, 350. obljetnica pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, 10 godina Spomendana pogibije i 20 godina djelovanja Zrinske garde Čakovec, a u ovoj godini je realiziran i najvrjedniji projekt ulaganja u kulturnu baštinu Međimurja, obnova fortifikacije. Otvaranje gradskih vrata korak je prema skorašnjem otvorenju Riznice Međimurja koja će biti smještena u obnovljenoj fortifikaciji, poklon građanima Čakovca, Međimurja i svim turistima koji će dolaziti razgledati prekrasno zadnje, a otvaranje gradskih vrata simbolično predstavlja i korak prema boljoj suradnji Međimurske županije i Grada Čakovca. Zahvaljujući europskom projektu vrijednom više od 40 milijuna kuna, Stari grad Zrinskih bit će ponos cijele Hrvatske.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content