Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva uručio službene rezultate lokalnih izbora za župana i županijsku skupštinu - najbolji osvojen rezultat na području Hrvatske

Datum objave: 21. svibnja 2021.

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek danas je u Maloj vijećnici Međimurske županije predao službene rezultate izbora 2021. godine te čestitao izabranom županu Međimurske županije Matiji Posavcu i njegovom zamjeniku Josipu Grivcu. Rekao je kako na objavljene rezultate lokalnih izbora za župana i za članove Županijske skupštine nije bilo nikakvih prigovora te su rezultati postali konačni. „Čestitam u svoje osobno ime i u ime cijelog Županijskog izbornog povjerenstva na ostvarenim rezultatima koji su najbolji u Hrvatskoj
Međimurski župan Matija Posavec na lokalnim izborima dobio je najveću podršku građana kao kandidat za župana i nositelj liste za Županijsku skupštinu u Hrvatskoj. Postotak potpore od 65% u izborima za župana i 59% za županijsku skupštinu ujedno je i najbolji rezultat ikada na izborima u Međimurju.
„Na rezultate izbora gledam sa strahopoštovanjem. S jedne strane mi je izuzetno drago što su građani prepoznali i honorirali dosadašnji rad, trud, energiju i iskrenost u svih ovih osam godina, i hvala im na tome. S druge strane, svjestan sam da ovakva potpora obavezuje na još veći rad, trud i predanost poslu. Zajedno sa svojim suradnicima mogu garantirati da ćemo se dokazivati, stvarati rezultate, raditi i razvijati naše Međimurje. Pred nama su veliki izazovi koje ćemo savladavati odgovornim, predanim, transparentnim i poštenim radom.“ – naglasio je Posavec.
Županijsko izborno povjerenstvo utvrdilo je kako je u izboru za župana Međimurske županije kandidat Matija Posavec osvojio 27 866 glasova ili 64,61%, kandidat Goran Gotal 6 778 glasova ili 15,71%, kandidat Mario Medved 6 183 glasa ili 14,33% te kandidat Dejan Levačić  1 307 glasova ili 3,03%.
Konačni rezultati izbora članova Županijske skupštine Međimurske županije utvrdili su kako je kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Matijom Posavcem osvojila 24 550 glasova ili 58,72%, kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Mariom Medvedom osvojila 8 262 glasa ili 19,76%, kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Darkom Horvatom osvojila 6 422 glasa ili 15,36%, kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Dejanom Levačićem osvojila 1 404 glasa ili 3,35%, te kandidacijska lista predvođena nositeljicom liste Gordanom Vuković osvojila 1 167 glasa ili 2,79%.
Na osnovi toga, u Skupštinu Međimurske županije ulaze prve tri liste s osvojenim najvećim brojem glasova i to Nezavisna lista Matije Posavca i partnera sa 23 vijećnika, lista SDP-a i partnera sa 8 vijećnika i lista HDZ-a sa 6 vijećnika.
Uspoređujući sa rezultatima od prije četiri godine, osvojeno je 2 604 glasa više u podršci za župana, dok je oko 9 000 glasova više osvojila lista za Županijsku skupštinu. Kandidat za župana i nositelj liste za županijsku skupštinu Matija Posavec osvojio je najveći broj glasova u svih 25 općina i gradova u Međimurju. U izboru za župana u 19 gradova i općina više od 65%, a u 11 općina i gradova podrška županu Posavcu iznosi više od 70 %.
„Drago mi je da je najbolji rezultat ostvaren i u Čakovcu, gradu koji je sjedište županije. Lista za Gradsko vijeće osvojila je čak 39 % glasova, a kandidatkinja Ljerka Cividini borit će se u 2. krugu izbora koji će se održati 30. svibnja“  - zaključio je novoizabrani župan Međimurske županije Matija Posavec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content