Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tjedan zaštite prirode od 17. do 23. svibnja

Datum objave: 17. svibnja 2021.

Povodom Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj (22. svibnja) Javna ustanova Međimurska priroda organizira Tjedan zaštite prirode. Tog se datuma obilježava i Međunarodni dan biološke raznolikosti, pa je to razlog više za organizaciju niza aktivnosti. Sve kreće u ponedjeljak, 17. svibnja. Međimurski čuvari prirode postavit će s učenicima hotel za kukce u Područnoj školi Miklavec, a sredinom tjedna i u OŠ dr. Ivana Novaka Macinec.
U srijedu, 19. svibnja u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu održat će se otvorenje fotografske izložbe „Od stabla do šume‟ autora Filipa Lučina s početkom u 18 sati. Lučin će predstaviti 20 fotografija kojima senzibilizira publiku o važnosti međimurskih šuma. Uz autora odabir i postav izložbe potpisuju Davorin Mance i Davor Žerjav. Izložba će se moći razgledati do 2. lipnja.
Nakon otvorenja izložbe, slijedi gostovanje pisca, novinara i teologa Tomislava Šovagovića, prvog rezidenta Matulovog grunta
U četvrtak, 20. svibnja na radiopostaji Hrčak gostovat će s početkom u 9:10 sati Mihaela Mesarić, stručna voditeljica Međimurske prirode te govoriti o zaštiti prirode. U poslijepodnevnim satima u suradnji sa Srednjom školom Prelog održat će se edukativni Zeleni kviz.
U subotu, na sam Dan zaštite prirode u RH u Žabniku otvorit će se promatračnica za ptice za svakodnevno korištenje zainteresiranoj javnosti. Finale Tjedna zaštite prirode slijedi u nedjelju 23. svibnja na Matulovom gruntu uz Dan otvorenih vrata kada će posjetitelji moći razgledati renoviranu staru hižu u Frkanovcu od 14 do 18 sati.
Tijekom cijelog Tjedna zaštite prirode (osim ponedjeljka kada Centar ne radi) za sve individualne posjetitelje u Centru Med dvemi vodami osigurana je povoljnija cijena ulaznica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content