Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nastavlja se poboljšanje epidemiološke situacije. Brojke u odnosu na prošlu subotu manje za 20%

Datum objave: 15. svibnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 166 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 21,7% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljena su 4 slučajeva.
U protekla 24 sata oporavilo se 59 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 432.
Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 56 845 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 78 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, a 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
U Međimurju se nastavlja poboljšanje epidemiološke situacije. U odnosu na prošlu subotu 7-dnevna i 14-dnevna incidencija je 20% manja, broj aktivnih slučajeva je s 567 pao na 432, dok je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja u trendu pada te s današnjim danom iznosi 22%.
Tijekom dana se nastavljanja cijepljenje građana Međimurske županije. Masovno cijepljenje na punktovima organizira se 20. put, a podaci o broju cijepljenih osoba biti će dostavljeni javnosti u sutrašnjem dnevnom priopćenju Stožera civilne zaštite Međimurske županije. Tijekom ovoga tjedna cijepljeno je više od 4 500 osoba.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content