Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 5. svibnja 2021.

Datum objave: 5. svibnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 368 uzoraka, od čega je evidentirano 114 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 30,9% pozitivnih od broja testiranih.
Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirana su 4 pozitivna nalaza, na temelju kliničke slike SARS-CoV-2 virus je dijagnosticiran kod 1 osobe, a iz drugih županija je prijavljeno 5 pozitivnih slučajeva. U protekla 24 sata oporavile su se 73 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 590.
Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 54 675 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 87 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 pacijenata, otpušteno je 6 pacijenata, dok su 4 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
Od 15. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 14 863 oboljelih, a ukupno se oporavilo 14 003 osobe.
Danas se nastavlja akcija cijepljenja građana u Međimurskoj županiji koja će se provesti još i sutra, 6. svibnja u popodnevnim satima te u subotu, 8. svibnja u prijepodnevnim satima. Građani koji neće biti pozvani na cijepljenje ovaj tjedan, a žele se cijepiti cjepivom AstraZenece, mogu doći na lokacije cijepljenja, u srijedu i četvrtak nakon 18 sati te u subotu nakon 12 sati. U petak, 7. svibnja organizirat će se dodatni punkt u krugu Županijske bolnice Čakovec za masovno cijepljenje od 9 do 13 sati, na koji se mogu odazvati sve zainteresirane osobe koje se žele cijepiti cjepivom AstraZenece. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije poziva građane koji se još nisu prijavili za cijepljenje, a žele se cijepiti, da svoj zahtjev za cijepljenje prijave isključivo putem platforme Doma zdravlja Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content