Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hrvatska rukometna reprezentacija boravila u Termama Sveti Martin: „Međimurje, doći ćemo vam opet“

Datum objave: 2. svibnja 2021.

U Međimurju je tijekom ovog tjedna boravila ekipa Hrvatske rukometne reprezentacije koja je uspješno odigrala dva susreta EHF EURO Cupa protiv Slovačke. Terme Sveti Martin česti su domaćin našim rukometašima koji se zahvaljujući usluzi na najvišem nivou, vrhunskoj organizaciji i gostoprimstvu rado vraćaju u naš kraj.
Terme Sveti Martin ne samo da su generator međimurskog turizma, već su prepoznate i kao odlična destinacija za sve ljubitelje sporta jer nude sadržaje pogodne za sportske pripreme profesionalnih sportaša i sportski užitak rekreativnih sportaša. S namjerom da se diljem Europe, ali i šire, još snažnije profiliraju kao destinacija koja sportašima pruža kvalitetan smještaj, prehranu i sportsku infrastrukturu, uključili su se u projekt Međimurje – Europske regija sporta 2022. kao jedan od najvažnijih partnera. Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja nosi prestižan naslov Europske regije sporta, i to za 2022. godinu. 
Hrvatsku rukometnu reprezentaciju predvođenu izbornikom Hrvojem Horvatom tijekom boravka u Termama Sveti Martin pozdravili su pročelnica Međimurske županije za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić i tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Tomica Jakopec. Među jakim rukometnim snagama je i reprezentativac Nikola Grahovac, rodom iz Međimurja, koji je još jedna potvrda da „med Murom i Dravom“ stasaju mnogi vrhunski sportaši. Sport i aktivni odmor kao dio turističke ponude imaju sve značajniju i zapaženiju ulogu u Međimurju, a zahvaljujući geografskom položaju i klimatskim uvjetima, najsjevernija hrvatska županija pogodna je za turizam, posebice sportski. Titula Europske regije sporta omogućuje dodatna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture diljem Međimurja kroz ulaganja u atletske staze, sportske kampove, dvorane i opremu čime će se stvoriti još kvalitetniji uvjeti za sportaše. Stoga ne sumnjamo da će hrvatski rukometaši ubrzo vratiti u Međimurje, a sa željom da uz prirodne ljepote, domaću hranu i odlične sadržaje Terma Sveti Martin, upoznaju i druge međimurske kvalitete, rukometaši su nakon pobjeda nad Slovačkom na poklon dobili pive međimurske pivovare Lepi dečki koja su nedavno nagrađena na prestižnom pivskom natjecanju u Londonu gdje su osvojila čak četiri medalje i nagradu „Najbolje pivo 2021. po cijeni/ kvaliteti“. Prije odlaska iz Terma Sveti Martin, rukometaši su poručili:„Doći ćemo vam opet“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content