Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju obilježena 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak

Datum objave: 1. svibnja 2021.

U Međimurskoj županiji 1. svibnja obilježena je 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak na inicijativu Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata na čelu s predsjednikom Stjepanom Horvatom. Vijenac podno Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih položila su izaslanstva 34. gardijske brigade Tigrovi, Policijske uprave međimurske, Grada Čakovca i predstavnici braniteljskih udruga s područja Međimurske županije.
Predsjednik Koordinacije Stjepan Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec te saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istaknuli su da se važni datumi novije hrvatske povijesti moraju obilježavati. Zahvaljujući vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak u kojoj su sudjelovali brojni Međimurci, u manje od 32 sata oslobođeno je 500 četvornih kilometara dotad okupirane Hrvatske. Molitvu za poginule i nestale branitelje predvodio je gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Josip Župan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content