Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 30. travnja 2021.

Datum objave: 30. travnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađen je 221 uzorak, od čega je evidentirano 68 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 30,7% pozitivnih od broja testiranih.
Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz, dok je iz drugih županija javljeno o 3 pozitivna slučaja osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurju.
U protekla 24 sata oporavilo se 90 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 652.
S obzirom na epidemiološku situaciju u Međimurskoj županiji, uvažavajući izričit stav Epidemiološke službe, preporuka je da se nastava u osnovnim i srednjim školama tijekom sljedećeg tjedna nastavi po modelu koji se do sad primjenjivao. Za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole prema A modelu nastave, u školi, a za učenike od 5. do 8. razreda prema C modelu nastave, odnosno online. Učenici srednjih škola nastavili bi rad u mješovitom modelu.
Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 53 582 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 81 pacijent pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 pacijenata, otpušteno je 10 pacijenata, a 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muška osoba stara 87 godina i muška osoba stara 77 godina.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 14 505 oboljelih, a ukupno se oporavilo 13 586 osoba.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content