Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju

Datum objave: 27. travnja 2021.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “ Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”.
Cilj Poziva je Jačanje konkurentnosti poduzeća (MSP-ova) na domaćem i svjetskim tržištima i priprema zelenog, digitalnog i otpornog oporavka gospodarstva kroz poticanje energetski učinkovite i/ili tehnološki napredne proizvodnje te inovativnih poslovnih modela u svrhu razvoja novih kompetencija, povećanja proizvodnje, povećanja izvoza i očuvanja postojećih te poticanja stvaranja novih radnih mjesta.
Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali i srednji poduzetnici, koji moraju do trenutka prijave projekta biti registrirani u sektoru u kojem se trebaju odvijati aktivnosti projekta, a koji obuhvaća skupine navedene u sektoru C Prerađivačka industrija Nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD 2007).
Iz poziva su isključena poduzeća koja nemaju bar jednu zaposlenu osobu u referentnoj godini (2019. ili 2020., prema izboru prijavitelja), koja nisu registrirana za prihvatljivu djelatnost u trenutku prijave, koja imaju negativan EBITDA u referentnoj godini, nemaju minimalni udio kapitala i rezervi u pasivi od 10%, čiji ukupni godišnji poslovni prihodi u referentnoj godini iznose manje od iznosa zatraženih bespovratnih sredstava itd.
Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 1.140.000.000,00 HRK.
Ukupni najviši iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti iznosi 7.500.000,00 HRK po projektnom prijedlogu, a najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po projektnom prijedlogu je 500.000,00 HRK.
Stope sufinanciranja iznose od 35% do 75%, ovisno o tome je li prijavitelj mikro, malo ili srednje poduzeće te koje aktivnosti poduzima:
• za regionalne potpore (ulaganje u izgradnju i opremanje) intenzitet potpore je 35% za srednja i 45% za mikro i mala poduzeća,
• za potpore za inovaciju procesa i organizaciju poslovanja je 50%,
• za potpore za usavršavanje 60% (srednja poduzeća) i 70% (mikro i mala poduzeća te za srednja poduzeća ukoliko se usavršavanje provodi za radnike s invaliditetom)
• za savjetodavne usluge je 50%
• te za potpore male vrijednosti 75%.
Projektni prijedlozi zaprimaju se od 30. travnja do 31. svibnja 2021. godine, putem sustava eFondovi.
Više o pozivu: https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=22f5cbd5-fbc3-43c3-850d-99516946bece

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content