Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 23. travnja 2021.: U Međimurje narednih tjedana stiže 57 000 doza – do kraja lipnja procijepit će se 50% stanovništva

Datum objave: 23. travnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 247 uzoraka, od čega je evidentirano 97 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 39,3% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavile su se 84 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 676.
Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirana su 2 pozitivna slučaja, dok je iz drugih županija javljeno o 3 pozitivna slučaja osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurju. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 51 930 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Odvijanje nastave po postojećem modelu, epidemiolozi pozivaju na pridržavanje mjera
S obzirom na epidemiološku situaciju, odvijanje nastave nastavlja se po postojećem modelu, što znači da se nastava za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola i učenike završnih razreda srednjih škola odvija u školama, a za ostale učenike online.
 „Epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji nije alarmantna, no zaista je ozbiljna. Naša 7-dnevna incidencija iznosi 540, a 14-dnevna iznosi 1112, što nas svrstava u sam vrh hrvatskih županija. Na nama je da situaciju shvatimo ozbiljno i pridržavamo se propisanih mjera kako bi spriječili daljnje širenje virusa.“, istaknula je dr. Dijana Uvodić-Đurić iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.
Najučinkovitija mjera u borbi s virusom je cijepljenje, a Međimurska županija prva je u Hrvatskoj započela s akcijom masovnog cijepljenja. Do sada je u Međimurskoj županiji utrošeno gotovo 21 000 doza, 4 000 osoba primilo je dvije doze, a 17 000 osoba primilo je barem jednu dozu, što znači da je cijepljeno 18,8% populacije starije od 16 godina.
U Međimurje će narednih tjedana stići značajne količine cjepiva te će do kraja lipnja stići 57 000 doza Moderna i Pfizer cjepiva. Iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije predviđaju da će se do kraja lipnja u Međimurju cijepiti 45 000 osoba, što čini 50% stanovništva, stoga apeliraju na građane da podnesu zahtjev za cijepljenjem kroz internetsku platformu Doma zdravlja Čakovec jer će se narednih dva mjeseca moći cijepiti svi koji iskažu interes. Akcija cijepljenja nastavlja se i ove subote, 24. travnja na tri punkta, u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 85 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 14 pacijenata, otpušteno je 5 pacijenta, a 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content