Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimursko veleučilište u Čakovcu postaje dio projekta „Međimurje – Europska regija sporta 2022., studenti dobivaju mogućnost osmišljavanja sportskih manifestacija, izrade završnih radova i terenskih istraživanja

Datum objave: 20. travnja 2021.

Međimursko veleučilište u Čakovcu sa stručnim studijima Menadžmenta turizma i sporta te Održivi razvoj odlično se uklapa u planirane aktivnosti projekta „Međimurje – Europska regija sporta 2022.“. Podsjetimo, Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja je nositelj prestižne titule Europske regije sporta. Podršku projektu iskazuju domaći gospodarstvenici, poduzetnici, udruge i institucije, a važan segment projekta svakako čine znanstvene i obrazovne institucije na području Međimurje.
Sporazum o suradnji potpisali su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Igor Klopotan i predsjednik Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić.
Suradnja između Međimurskog veleučilišta i ostalih uključenih partnera u provedbi projekta ogleda se u organizaciji i provedbi masovnih sportskih manifestacija i sportsko – rekreativnih aktivnosti namijenjenih svim dobnim skupinama te organizaciji stručnih konferencija. Uz to, studentima Menadžmenta u sportu i turizmu te Održivog razvoja pruža se prilika za osmišljavanje sportsko – rekreacijskih sadržaja s ciljem obogaćivanja sportsko – turističke ponude u Međimurju koji se mogu realizirati u okviru Europske regije sporta pod mentorstvom međimurskih sportskih udruga, volontiranja u provedbi aktivnosti s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te obavljanja stručne prakse u naredne dvije godine u organizacijama koje su uključene u provedbu projekta – Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimurski školski sportski savez, Savez sportske rekreacije Međimurske županije i Međimurska županija.
Naši nastavnici i studenti vrlo su zainteresirani za sudjelovanje u ovom projektu te ćemo maksimalno motivirati  studente da se uključe u izradu završnih radova, terenskih istraživanja i osmišljavanje sportskih manifestacija kojima će se obogatiti sportsko-rekreacijska priča Međimurja.“, kazao je dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan prilikom potpisivanja Sporazuma o suradnji. Pročelnica UO za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić istaknula je da će projekt Međimurja kao Europske regije sporta u 2022. godini doprinijeti prepoznatljivost na nacionalnoj i europskoj razini te je odlična prilika za daljnju promociju Međimurja kao sportsko - turističke sredine. U tijeku je uključivanje partnera i organiziranje projektnih aktivnosti koje će se provoditi kroz u drugoj polovici 2021. i cijele 2022. godine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content