Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Lokalni izbori 2021., obavijest biračima

Datum objave: 15. travnja 2021.

 
U nedjelju, 16. svibnja 2021. godine, održat će se izbori za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike, izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te izbori za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda.
Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj dana 14. travnja 2021. godine, donijela je:
- Odluku o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave
- Odluku o raspisivanju izbora za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike
- Odluku o raspisivanju izbora za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda.
Odluke su objavljene u "Narodnim novinama" broj 39/21., a stupile su na snagu 15. travnja 2021. godine.
Objava - opća
Objava - nacionalne manjine
Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača, u zgradi Međimurske županije, Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, Čakovec, Ulica Ruđera Boškovića 2, soba broj 24, od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 7,30 do 16,00 sati, a u petak u vremenu od 7,30 do 13,30 sati.
Zahtjevi se mogu predati neposredno u pisanom obliku, poslati poštom, dostaviti u obliku elektroničke isprave ili usmeno izjaviti na zapisnik.
Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača putem poveznice Ministarstva pravosuđa i uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.
Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača mogu se podnositi do srijede 5. svibnja 2021. godine.
Pozivaju se pripadnici nacionalnih manjina odnosno pripadnici hrvatskog naroda, koji će do dana održavanja izbora napuniti 18 godina da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti pred nadležnim upravnim tijelom zaključno do srijede 5. svibnja 2021. godine.
Obavijest biračima
Registar birača - kontakt:
Ksenija Posavec - voditeljica Odsjeka za osobna stanja građana
tel. 040 374 019; e-mail: ksenija.posavec@medjimurska-zupanija.hr
Nikolina Srnec - viši matičar
tel. 040 374 173; e-mail: nikolina.smec@medjimurska-zupanija.hr
Slavica Šopar - referentica za registar birača
tel. 040 374 172; e-mail: slavica.sopar@medjimurska-zupanija.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content