Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 15. travnja 2021.

Datum objave: 15. travnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 244 uzoraka, od čega je evidentirano 88 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 36,06% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 48 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 542.
Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan slučaj, na temelju kliničke slike epidemiolozi su evidentirali 1 pozitivan slučaj, dok je iz drugih županija javljeno o 4 pozitivna slučaja. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50 013 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 49 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpušteno je 5 pacijenata, a 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
U subotu, 17. travnja 2021. nastavlja se akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji te je za 3 punkta predviđeno 1700 doza. „Nakon što se jučer cijepilo gotovo 1300 osoba, ovog tjedna procijepit će se više od 3000 osoba. Cijepljenje je u ovoj situaciji, uz sve mjere i preporuke, jedini učinkoviti način u borbi protiv SARS-CoV-2 virusa.“, istaknula je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal pozvavši građane da i dalje poštuju mjere i ponašaju se u skladu s preporukama.
S obzirom na to da se tjedno u Međimurskoj županiji cijepi više od 3000 osoba, pozivni centar Doma zdravlja Čakovec od danas će, uz telefonske pozive, pozivati građane na cijepljenje i putem elektronske pošte. Stoga je važno da osobe koje dobe poziv za cijepljenje mailom, na isti odgovore kako bi potvrdili svoj dolazak.
Do sada je u Međimurskoj županiji iskorišteno 18 536 doza cjepiva te procijepljenost osoba starijih od 16 godina iznosi 16.3%.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije, uvažavajući preporuke epidemiologa, predlaže ravnateljima škola u Međimurskoj županiji, kao i lokalnim stožerima civilne zaštite, da se nastava narednih tjedan dana organizira u školama za učenike od 1. do 4 razreda osnovnih škola i učenike završnih razreda srednjih škola, dok je preporuka da se nastava za ostale razrede održi online. Pročelnica UO za obrazovanje i kulturu MŽ Blaženka Novak naglasila je da je tijekom jučerašnjeg dana započelo cijepljenje zaposlenika osnovnih i srednjih škola: „Velik dio zaposlenika škola jučer je primio prvu dozu cjepiva, dok će ostali biti cijepljeni u subotu te je to jedna od mjera koju poduzimamo kako bismo što prije omogućili normalizaciju rada u školama i povratak svih učenika u školske klupe.“
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13 255 oboljelih osoba, ukupno se oporavilo 12 457 osoba.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content