Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Miljenko Zorko novi je predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije

Datum objave: 12. travnja 2021.

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije održala je svoju izbornu skupštinu na kojoj je, nakon usvajanja Izvještaja o radu Udruge za 2020. godinu i Programa rada Udruge za 2021. godinu, izabrano novo vodstvo. Članovi udruge prisjetili su se svog dugogodišnjeg predsjednika Zvonka Goluba, koji je nedavno preminuo u 87. godini života. Tijekom svog predsjedanja Udrugom uvelike je utjecao i doprinio razvoju svijesti obilježavanja važnih povijesnih obljetnica u Međimurskoj županiji i na vrijednosti koje predstavljaju. Uz njega, odali su počast i preminulim članovima udruge Mati Hunjadiju, Franji Repincu i Đuri Lesjaku.
Za novog predsjednika Udruge izabran je Miljenko Zorko, dok je za njegovog zamjenika izabran Ivica Perhoč. Izabrani su i članovi Predsjedništva, Nadzornog odbora i Stegovnog suda. Iako članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije redovito sudjeluju u obilježavanju svih važnih povijesnih datuma u Međimurju i obilježavanju značajnih događaja iz antifašističke prošlosti Hrvatske, zbog pandemije koronavirusa u 2020. godini aktivnosti su prilagodili novonastalim epidemiološkim okolnostima, koje će nastaviti provoditi i u 2021. godini. Dobru suradnju njeguju s udrugama na području županije, posebice s Društvom Josip Broz Tito i braniteljskim udrugama. Podršku u njihovim aktivnostima kontinuirano im pruža Međimurska županija, a zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec zahvalio je članovima i istaknuo da će Županija nastaviti podržavati njihova nastojanja u promicanju antifašizma kao značajne tekovine suvremenog društva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content