Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 30. ožujka 2021. - U Međimurju evidentirano 12 pozitivnih nalaza PCR testom, tijekom sutrašnjeg dana cijepit će se 1200 osoba

Datum objave: 30. ožujka 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 182 uzorka, od čega je evidentirano 12 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 6,6% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 24 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 221.
Iz drugih županija javljeno je o 3 pozitivna slučaja osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, epidemiolozi su na temelju kliničke slike dijagnosticirali SARS-CoV-2 virus kod 4 osobe, a obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan slučaj. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 46 571 uzorak, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 37 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, otpuštena su 2 pacijenta, a 1 pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
Nakon obavljenih konzultacija s epidemiološkom službom i ravnateljima škola, odlučeno je da će se nastava u školama kojima je osnivač Međimurska županija odvijati uživo u srijedu, 30. ožujka, dok će u četvrtak, 1. travnja škole organizirati slobodan dan ili online aktivnosti. Od petka, 2. travnja  počinju proljetni praznici koji će trajati do 12. travnja.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal osvrnula se na trenutnu epidemiološku situaciju u Međimurskoj županiji naglasivši da unatoč porastu incidencije, nema drastičnih pogoršanja te je situacija u Međimurju za sada povoljna: „Pozivamo građane na veliki oprez, posebice uoči uskrsnih blagdana. Pridržavajte se mjera, izbjegavajte veća okupljanja i nosite propisanu zaštitu.
Proteklog vikenda u Međimurju je provedena 6. akcija masovnog cijepljenja te je cijepljeno 1512 osoba, a cijepljenje se iznimno nastavlja sutra, 31. travnja. Na tri punkta u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću bit će dostupno oko 1200 doza cjepiva. Istaknimo da je do sada procijepljeno 9,5% stanovništva Međimurske županije. Tijekom uskrsnog vikenda građani će se moći testirati brzim antigenskim testovima u Čakovcu i Murskom Središću.
Prema mjestu prebivališta u periodu od 22.03.2021. do 28.03.2021. godine,  80 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 7 na području grada Mursko Središća, 13 na području grada Preloga, 5 na području općine Belica, 1 općine Dekanovec, 2 općine Domašinec, 5 općine Donji Kraljevec, 1 općine Donji Vidovec, 3 općine Goričan, 11 općine Gornji Mihaljevec, 2 općine Kotoriba, 4 općine Mala Subotica, 15 općine Nedelišće, 5 općine Orehovica, 3 općine Podturen, 12 općine Pribislavec, 9 općine Selnica, 1 općine Strahoninec, 8 općine Sveta Marija, 18 općine Sveti Juraj na Bregu, 5 općine Sveti Martin na Muri, 3 općine Vratišinec, 5 općine Šenkovec i 1 općine Štrigova.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content