Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija nastavlja s brigom o svojim umirovljenicima

Datum objave: 25. ožujka 2021.

U povodu uskrsnih blagdana, međimurskim umirovljenicima bit će isplaćene uskrsnice ukupne vrijednosti nešto više od milijun kuna. Nastavak je to dobre prakse koja je započeta 2018. godine na inicijativu umirovljeničkih udruga na području Međimurja i vijećnice županijske Skupštine Nade Lovrec.
Podaci o visini mirovina dobiveni su od Zavoda za mirovinsko osiguranje, a poklon bonovi podijeljeni su u tri kategorije. Za 1344 umirovljenika koji imaju mirovine manje od 500 kuna, namijenjeni su poklon bonovi u iznosu od 250 kuna. Poklon bonove u vrijednosti od 200 kuna dobilo je 1802 umirovljenika koji imaju mirovinu veću od 500 kuna no manju od 1000 kuna. Umirovljenicima čija je mirovina od 1000 do 1500 kuna namijenjeni su bonovi u iznosu od 150 kuna te je podijeljeno 2 678 takvih bonova. Poklon bonovi poslani su svi umirovljenicima krajem prošlog tjedna.
Međimurska županija stvorila dobre temelje brigom o svojim umirovljenicima
Nastavak dobre prakse brige o ljudima treće životne dobi koju provodi Međimurska županija pohvalili su predstavnici umirovljeničkih udruga, predsjednik Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije Franjo Bašek, predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije Nadica Lovrec, predsjednik Podružnice Matice umirovljenika Nedelišće Ljudevit Boršćak i predsjednica Udruge umirovljenika Ivanovec Nada Sabol.
„O međimurskim umirovljenicima posljednjih godina vodi se posebna briga, što kroz potpore umirovljeničkim udrugama i njihovim aktivnostima, što kroz razne projekte zahvaljujući kojima su ljudi starije životne dobi uključeni u aktivnosti u zajednici. Ovakvi, pa bili oni i mali znaci pažnje, imaju veliko značenje za naše umirovljenike.“ - složili su se predstavnici udruga.
Međimurska županija prva je županija koja je svojim umirovljenicima podijelila uskrsnice te tako potaknula i ostale gradove i općine na području Međimurja da i na ovaj način poboljšaju uvjete ljudima starije živote dobi. Ove je godine podijeljeno ukupno 5 824 uskrsnica u vrijednosti od 1.098.100,00 kuna.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content