Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kreće prva faza izgradnje sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija

Datum objave: 24. ožujka 2021.

Nakon Strahoninca, Goričana, Draškovca i Orehovice, nova sportska dvorana izgradit će se i u Svetoj Mariji. Prije 10 godina započela je gradnja temelja dvorane Osnovne škole Sveta Marija, a danas su župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek potpisali sporazum o financiranju I. faze izgradnje sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija.
Školu trenutno pohađa 125 učenika u 9 razrednih odjeljenja, a ravnateljica Osnovne škole Sveta Marija Gorana Šavora Peter istaknula je da se nastava tjelesne i zdravstvene kulture odvija u neadekvatnim prostornim uvjetima, stoga ih je obradovala vijest da će se projekt izgradnje dvorane konačno realizirati.
Početkom 2019. godine Općina i Županija pokrenule su izmjenu glavnog projekta za izgradnju sportske dvorane u sklopu kojeg će se izgraditi i dvije učionice za razrednu nastavu. Izgradnja dvorane odvijat će se u dvije faze, a Međimurska županija pokrenula je inicijativu i za projekt energetske obnove zgrade škole.
Županija će u svom proračunu osigurati sredstva za realizaciju I. faze projekta te je vrijeme da Sveta Marija dobije sportsku dvoranu. Uz to, projektno-tehnička dokumentacija za energetsku obnovu zgrade je već spremna jer želimo učenicima stvoriti što kvalitetnije uvjete za boravak u školi.“, kazao je župan Posavec.
Za dovršetak I. faze projekta Općina Sveta Marija izdvojit će 2 milijuna kuna, pojasnila je načelnica Đurđica Slamek. Potpisivanju sporazuma nazočili su zamjenik župana Josip Grivec, zamjenik načelnice Ivica Kočić i općinska vijećnica Marija Frančić.
Usprkos prostornim nedostatcima, naši su učenici i učitelji vrlo motivirani te se redovito uključuju u svaku akciju, projekt ili obilježavanje tematskih dana. Ponosni smo na njihove odlične rezultate iz mnogobrojnih predmeta što je vidljivo i iz brojnih plasmana na županijska natjecanja, a svakodnevnim zalaganjem, trudom, voljom i zajedničkim djelovanjem pokušavamo doprinijeti boljitku naše škole.“, zaključila je ravnateljica Gorana Šavora Peter zahvalivši županu Međimurske županije Matiji Posavcu i načelnici Općine Sveta Marija Đurđici Slamek što su prepoznali važnost projekta.
Izgradnjom i opremanjem dvorane otvorit će se niz novih mogućnosti za osnovnoškolce, ali i sve mještane ovog kraja, osobito udruge koje svojim radom pridonose očuvanju kulturne baštine mjesta. Uz izgradnju dvorane u Svetoj Mariji u planu je i izgradnja dvorana u Svetom Martinu na Muri i Vratišincu, najavio je župan Posavec. U drugoj fazi izgradnje dvorane slijedi uređenje i opremanje dvorane iz čega proizlazi ukupna vrijednost projekta od 11 milijuna kuna, koji će zajednički financirati Općina Sveta Marija i Međimurska županija.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content