Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Rekonstrukcijom dijela Osnovne škole u Belici dobivene nove učionice i školski prostori

Datum objave: 22. ožujka 2021.

Osnovnu školu Belica pohađaju učenici naselja Gardinovec i Belica te je jedna od većine škola u Međimurju u kojoj se nastava odvija u jednoj smjeni. Učenicima je omogućen i produženi boravak koji se sada provodi u dvije skupine, a od jeseni će se oformiti još jedna grupa produženog boravka. Visokim standardom koji škola pruža, postala je premala za učenike te se pristupilo rekonstrukciji potkrovlja škole kako bi se dobile nove učionice i školski prostori. Tako je u rekonstruiranom dijelu smještena učionica informatike, dodatne učionice za razrednu nastavu, kabineti za strane jezike, kabinet za slobodne aktivnosti, prostorija za primanje roditelja kao i kabineti za učitelje, a sve ukupno se proteže na više od 250 m² prostora. Financiranje rekonstrukcije škole omogućeno je iz proračuna Međimurske županije te općine Belica.
Ravnatelj škole Antun Žulić pozvao je župana Međimurske županije Matiju Posavca u obilazak preuređenog dijela škole kako bi zahvalio na pomoći, susretljivosti, razumijevanju i brizi za učenike i zaposlenike škole. „Ulaganjima u obrazovanje kontinuirano poboljšavate uvjete u obrazovanju čime dajete motiv učenicima i djelatnicima da ostvaruju još bolje rezultate.“ istaknuo je ravnatelj Žulić te dodao kako im je želja nastaviti sa daljnjim ulaganjima u zgradu škole te izgradnju solarnih elektrana s ciljem energetske održivosti.
Osnovnu školu Belica pohađa 218 učenika u 13 razrednih odjeljenja te je jedna od uspješnijih osnovnih škola u Međimurju kako po aktivnostima koje provode tako i sudjelovanjima na natjecanjima, a ove godine bila je i domaćin Županijske smotre LiDraNo 2021.
„Prije svega želim pohvaliti brigu u prostoru škole koja diše veseljem i radošću i zahvaliti svim djelatnicima škole, od ravnatelja, učiteljica i učitelja do osoblja koje se brine za održavanje objekta. Da bismo kao društvo bili još uspješniji moramo prepoznati važnost ulaganja u obrazovanje, ulagati u svaki školski objekt, poticati naše učenike i pomoći njihovim roditeljima u pokrivanju troškova koji nisu mali. To činimo s ponosom, u mnogo čemu smo jedini u Hrvatskoj, no ulaganje u obrazovanje je u našem Međimurju prepoznato kao najvrjednija investicija jer svaka uložena kuna u obrazovanje u budućnosti se višestruko vrati“ -  rekao je, prilikom obilaska, župan Posavec.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content