Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

EDIC Čakovec potaknuo građane da bicikliranjem i trčanjem obilježe Svjetski dan voda

Datum objave: 22. ožujka 2021.

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka svake godine kako bi se skrenula pozornost ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode za piće. Obilježavanje Svjetskog dana voda prihvaćeno je na Konferenciji Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju koja je održana 1992. godine u Rio de Janeiru, u Brazilu.
S ciljem obilježavanja Svjetskog dana voda, Informacijski centar Europe Direct Čakovec je u suradnji s Međimurskom Sportskom Mrežom organizirao virtualno trčanje i bicikliranje kako bi i na lokalnoj razini obilježili ovaj značajan datum te navedenom aktivnošću doprli do što većeg broja ljudi, istaknuvši pitku vodu kao osnovni element potreban za život.
Više od 150 građana podržalo je virtualni događaj te su svoje aktivnosti zabilježili prekrasnim fotografijama uz međimurske rijeke, jezera, potoke i vode. Svi sudionici nagrađeni su prigodnim majicama, dok će oni najbrži biti nagrađeni vrijednim nagradama, a to su Mario Sever, Anja Okreša, Aleksandar Hadeljan i Ivana Ružić.
Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Međimurska Sportska Mreža zahvaljuju svima koji su se uključili u virtualni događaj. Ovogodišnji Svjetski dan voda obilježava se pod sloganom „Cijenite vodu“, a potiče nas na promišljanje o vrijednosti vode i poziva da razmislimo o tome što voda znači nama kako bismo sveobuhvatno mogli razumjeti višedimenzionalnu vrijednost vode i kako bismo, u konačnici, mogli zaštititi ovaj vrijedni resurs u korist svih nas.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content