Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Osnovna škola Belica domaćin Županijske smotre LiDraNo 2021.

Datum objave: 16. ožujka 2021.

Osnovna škola Belica domaćin je Županijske smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2021. Ovogodišnja smotra se zbog epidemioloških mjera održava online, no unatoč tome smotri prisustvuje 46 učenika i 34 mentora iz 23 međimurske osnovne škole koji svoje nastupe i radove predstavljaju virtualno. Ravnatelj Osnovne škole Belica Antun Žulić pozdravio je sve učenike i mentore te naglasio kako ga raduje maštovitost, odvažnost i kreativnost svakog učenika.
Sam LiDraNo funkcionira na način da se učenici natječu u nekoliko kategorija, ali niti u jednom dijelu natjecanja bilo to na školskoj, županijskoj ili državnoj razini nema poretka već se iznose mišljenja i sugestivni komentari komisije. Upravo zato LiDraNo nema status natjecanja već je to smotra koja njeguje hrvatsku riječ i jezičnu baštinu. Predsjednica za organizaciju Županijske smotre Bojana Grgić istaknula je da će na Županijskoj smotri koja se održava u Osnovnoj školi Belica bit će izvedeno 16 dramsko-scenskih izraza te predstavljeno 10 literarnih radova, 3 školska lista, 3 radijske emisije kao i 6 samostalnih novinarskih radova. „Organizacija Županijske smotre LiDraNo velik je izazov, no predstavlja veliku čast i nosi bogata iskustva posebno u „novom normalnom“. Svi zajedno pokazali smo da mi to želimo, da mi to hoćemo i mi to možemo.“
Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je sve prisutne učenice i učenike ovogodišnjeg LiDraNo-a te rekao da je ponosan na međimurske učenike koji posjeduju veliku kreativnost, ali i učitelje i mentore koji su prepoznali potencijal u svakom učeniku danas prisutnom na smotri. “Doći do županijske razine u bilo kojem natjecanju vrlo je veliko postignuće i san svakog učenika koji je uložio trud da nešto nauči. Svi vi koji ste danas prisutni na ovoj smotri iskazali ste maštovitost, kreativnost i trud, od svojih mentora dobili ste pregršt savjeta koji će vam danas, ali i ubuduće pomoći u poticanju svoje kreativnosti i talenta. Sve ono što ste naučili pripremajući se za LiDraNo pamtit ćete cijeli život, kao i to da se trud koji ste uložili uvijek isplati jer put do cilja je težak, ali ostvariv.“ poručio im je župan Posavec i poželio puno uspjeha, nadahnutih riječi, stihova i radosnih trenutaka na ovogodišnjoj smotri.
Ovogodišnji sudionici nastupaju u 5 područja: Dramsko – scenskom izrazu u kojem sudjeluju: Filip Sklepić, Jana Maltar, Mia Sabol, Tena Novak, Sara Matulin, Leonardo Reich, Elizabeta Srpak, Lucija Premuš, Stella Jezernik, Sofia Pandur, Dora Zvoršec, Eni Vibović, Meri Matjačić, Ida Hlapčić, Ana Strbad, Mateo Oršuš, Literarni radovi: Neva Haramija, Niko Fundak, Vili Markač, Vjera Hrlec, Julija Lisjak, Zita Zamuda, Ria Mikulan, Dora Barbić, Lea Zadravec, Vilim Pintarić, Školski listovi: Paula Juras, Velimir Tota, Lara Pergar, Radijske emisije: Corina Kovačić, Marija Šergić, Vida Ciglar, Zita Zamuda, Aida Trstenjak, Ema Horvat, Lara Berend, Lara Držanić, Mura Blažević, Marta Murk, Paula Juras, Lea Tomašić, te Samostalnim novinarskim radovima: Lea Bogdan, Lucija Skender, Magdalena Pinc, Marta Varga, Domagoj Posavi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content