Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Napreduju radovi na uspostavi Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu Tehničke škole Čakovec

Datum objave: 13. ožujka 2021.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica UO za obrazovanje i kulturu Međimurske županije Blaženka Novak, s ravnateljem Tehničke škole Čakovec Draženom Blažekom i voditeljicom projekta Mihaelom Pancer Zadravec, obišli su radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu Tehničke škole Čakovec.
Zahvaljujući radu Centra kompetentnosti, u Tehničkoj školi Čakovec rekonstruirat će se postojeći kapaciteti škole, dograditi 1450 m2 novog prostora, a škola će dobiti nove praktikume, multimedijalnu-konferencijsku dvoranu i najsuvremeniju opremu.
Radovi na rekonstrukciji i dogradnji postojeće zgrade Radionice Tehničke škole Čakovec ovih dana ušli su u peti mjesec provedbe. Voditeljica projekta Mihaela Pancer Zadravec izvijestila je da je do sada izvršeno i fakturirano radova u vrijednosti 893.948,59 kuna. Radovi se izvode po planu, a završetak se očekuje krajem listopada ove godine.
Paralelno s građevinskim zahvatima, radi se na pripremi nabave specijalizirane opreme – strojarske i računalne opreme i namještaja, vrijedne 22.265.295,33 kuna kojom će se opremiti 9 novih školskih praktikuma iz potpodručja strojarstva: Praktikum CAD/CAM tehnologije,  Praktikum za zavarivanje, Praktikum za mjerenja i kontrolu kvalitete, Praktikum za energetsko strojarstvo i obnovljive izvore energije,  Praktikum za CNC tehnologije,  Praktikum fluidne tehnike,  Praktikum za automatizaciju i robotiku,  Praktikum za razvoj i konstrukcije, Praktikum automehatronike.
Projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Čakovec jedan je od najvažnijih kapitalnih projekata koji je Međimurska županija pokrenula prepoznavši stratešku važnost strojarstva za razvoj gospodarstva Međimurja, istaknuo je župan Posavec.
Rekonstrukcija i dogradnja postojeće zgrade Radionice Tehničke škole Čakovec financira se iz 29,6 milijuna kuna vrijednog projekta Regionalni centar strojarstva TŠČ. Ovaj projekt će  zajedno s projektom Uspostava RCK u strojarstvu SJEVER – TŠČ u vrijednosti 26,1 milijuna kuna omogućiti stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških, organizacijskih i stručnih preduvjeta za vrhunsko strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih sukladno potrebama gospodarstva u području strojarstva u regiji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content