Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju manje od 100 aktivnih slučajeva, zadnji puta je taj broj bio u rujnu - Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 24. veljače 2021.

Datum objave: 24. veljače 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 225 osoba od čega je evidentirano 27 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji, što je 12% pozitivnih u odnosu na broj testiranja. Na temelju kliničke slike COVID-19 dijagnosticiran je kod 2 osobe, a obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentiran je 1 pozitivan slučaj.
U protekla 24 sata oporavilo se 33 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 99. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 41 213 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 35 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpuštena su 2 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nalaze se 3 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje. Također, dostupna je internetska platforma za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec – www.dzck.hr/cijepljenje.
Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi mikrobiologija@zzjz-ck.hr.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content