Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan ružičastih majica, posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja, obilježen i u Međimurskoj županiji

Datum objave: 24. veljače 2021.

Zadnja srijeda u veljači obilježava se kao Dan ružičastih majica, posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja.
Sama ideja o obilježavanju ovog dana nastala je u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi. Uz podršku i na inicijativu kolega iz razreda i škole, na konstruktivan i inteligentan, nenasilan način riješeno je sustavno zlostavljanje i psihičko maltretiranje dječaka koji je bio posvećen podršci liječenja njegove teško bolesne majke. Školski kolege u znak solidarnosti i podrške povrijeđenom dječaku, nosili su ružičaste majice, a s vremenom majice su postale prepoznatljiv simbol inicijative, a kasnije i međunarodno prepoznate borbe protiv vršnjačkog nasilja. 
I ove godine preventivci Policijske uprave međimurske, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije obilježili su Dan ružičastih majica. Podršku preventivnim aktivnostima međimurske policije na informativnom punktu u Strahonincu pružili su pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović i načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec, a obilježavanju Dana ružičastih majica pridružili su se i mališani Dječjeg vrtića Suncokret iz Strahoninca.
Preventivnom akcijom dižemo svijest o prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom i mladima. Već danas djeca u vrtićima moraju učiti kako prepoznati i spriječiti nasilje koje u protivnom ostavlja dugotrajne posljedice. I mi odrasli bi trebali imati više razumijevanja, međusobne tolerancije, paziti kako naše riječi i djela utječu na druge, ali i poštivati i pomoći jedni drugima.“, kazao je pročelnik Darko Radanović.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content