Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Gornji Mihaljevec dobiva dugo priželjkivanu ljekarnu

Datum objave: 22. veljače 2021.

Župan Međimurske županije Matija Posavec obišao je s načelnikom Općine Gornji Mihaljevec Goranom Lovrecom i pročelnicom UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonjom Tošić-Grlač obnovljene poslovne prostore bivše zgrade poljoprivredne zadruge u Gornjem Mihaljevcu u kojima će uskoro biti smještena ljekarna. Kako je pojasnio načelnik Općine Goran Lovrec, zdravstvenu skrb u Gornjem Mihaljevcu vodi tim ambulante opće medicine i stomatološki tim, no da bi se opskrbili lijekovima, mještani tu uslugu moraju potražiti u drugim najbližim središtima – Nedelišću, Štrigovi ili Lopatincu.
Stoga se, zahvaljujući dobroj suradnji Međimurske županije, Općine i Ljekarne Čakovec, kreće u projekt otvaranja nove ljekarničke jedinice Ljekarne Čakovec u Gornjem Mihaljevcu. Prostor veličine 90m2 u kojem će ljekarna biti smještena je u vlasništvu Općine te je u potpunosti obnovljen, a načelnik Lovrec istaknuo je da će Općina dati prostor u najam bez naknade te će privremeno preuzeti režijske troškove. Radno vrijeme ljekarne bit će usklađeno s radnim vremenom ambulanti na području općine.
 „Ovaj oblik ulaganja u zdravstvo samo je jedan od nizu brojnih investicija i projekata kojima kontinuirano poboljšavamo kvalitetu zdravstvenih usluga i dostupnost zdravstvene zaštite za sve Međimurke i Međimurce. Mještani Gornjeg Mihaljevca već dugo čekaju realizaciju ovog projekta za koji vjerujem da će biti od velike važnosti za područje cijele općine.“, kazao je župan Posavec prilikom obilaska. Ljekarna Čakovec će za potrebe otvaranja nove jedinice izdvojiti 200 000 kuna za adekvatnu opremu. Zahtjev za otvaranje je upućen nadležnom Ministarstvu te je u tijeku pribavljanje potrebne dokumentacije i dozvola kako bi se što ranije moglo krenuti s radovima i opremanjem prostora. Prostorije ljekarne bit će prilagođene osobama s invaliditetom, napravit će se prilazna rampa, a prema planu, ljekarna bi trebala biti otvorena početkom svibnja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content